[G] Jelcz 014 lux, 1/25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- pawelelka77
- x 108
[G] Jelcz 014 lux, 1/25
Cześć!
Koleżanki i Koledzy chciałbym Wam zaprezentować mój ostatni wypust. Jest to Jelcz 014 lux w skali 1/25 (ale nie ten z ANGRAF-u).Z wycinanki ANGRAFmodel zapożyczyłem podwozie, siedzenia pasażerskie i półki na bagaż. Reszta to corel i sztukateria w barwionym kartonie. Kalki są także mojego projektu. Zdaję sobie sprawę z wielu baboli jakie przy nim popełniłem ale jestem zadowolony, że dobrnąłem do końca. Nie tak dawno zaprezentowałem mojego jelczyka na sąsiednim Forum. Dzisiaj uzupełniłem sesję zdjęciową o fotki w plenerze. Chociaż miałem fajną "miejscówkę", tematyczną, to silny wiatr uniemożliwił mi robienie zdjęć w upatrzonym miejscu.....pozostał teren starego dworzec PKP.
Życzę miłego oglądania!
Paweł
Koleżanki i Koledzy chciałbym Wam zaprezentować mój ostatni wypust. Jest to Jelcz 014 lux w skali 1/25 (ale nie ten z ANGRAF-u).Z wycinanki ANGRAFmodel zapożyczyłem podwozie, siedzenia pasażerskie i półki na bagaż. Reszta to corel i sztukateria w barwionym kartonie. Kalki są także mojego projektu. Zdaję sobie sprawę z wielu baboli jakie przy nim popełniłem ale jestem zadowolony, że dobrnąłem do końca. Nie tak dawno zaprezentowałem mojego jelczyka na sąsiednim Forum. Dzisiaj uzupełniłem sesję zdjęciową o fotki w plenerze. Chociaż miałem fajną "miejscówkę", tematyczną, to silny wiatr uniemożliwił mi robienie zdjęć w upatrzonym miejscu.....pozostał teren starego dworzec PKP.
Życzę miłego oglądania!
Paweł
Ostatnio zmieniony czw lip 23 2020, 9:47 przez pawelelka77, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [G] Jelcz 014 lux, 1/25
OMG
Po prostu piękny.
Aż nieprawdopodobne, że papierowy.
pzdr Grzegorz
Po prostu piękny.
Aż nieprawdopodobne, że papierowy.
pzdr Grzegorz
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Heinrich Kosmala
- x 169
Jest! Piękny Jelczyk zawitał na Forum. Oglądając zdjęcia autobusu odnoszę wrażenie, że bryłę nadwozia ogóreczka opanowałeś już prawie do perfekcji... Byłoby super, gdyby Twój model trafił do drukarni pod szyldem któregoś z wydawnictw. Projekt ma dopracowane proporcje, krzywizny do złudzenia przypominają oryginał z każdej strony, a to przecież taki prawie standard... Ta "kubatura" tylko wydaje się, że jest łatwa do odwzorowania, ale Tobie to się udało. Być może pogłębiłbym wnękę na rejestrację z tyłu, ale to detal. Wizualny odbiór tego bochenka chleba na kółkach jest świetny, malowanie super atrakcyjne, jest w nim moc zaklęta. Genialny!
Nie mam siły z powodu późnej pory a także wieczornych prac w ogrodzie zbyt się wysilać więc wytnę tylko z tematu wątku wyraz "lux" i dodam do niego wyraz "model", poprzedzony znakiem "-".
Jest już póóó-ź-noooo... zapomniałem dodać
- pawelelka77
- x 108
Dziękuję Panowie, ale tu i ówdzie trochę baboli wyłazi. Nie wszystko jest idealnie. Przydałby się do kompletu korniszonek... ale na razie nie mama na niego siły....
Piękne wykonanie ! Świetnie odwzorowane kształty i super wnętrze. Kapitalne detale w tym szyberdach i osłona silnika oraz kultowy zegar spowodowały wytrzeszcz oczu. Nic tylko siadać obok kierowcy...
- Sklejacz Maciej
- x 108
Po prostu fantastycznie. Zacnie wielce, podziwiam, oglądam i nie mogę wyjść z podziwu.
Gratuluję wybornego modelu.
Gratuluję wybornego modelu.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.