[R/G] [Wojenny pociąg 1/25] Część 1 - BR52 Kriegslok
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] [Wojenny pociąg 1/25] Część 1 - BR52 Kriegslok
WOW.
Tak jak podejrzewałem - trzeba będzie sobie opracować kilka/kilkanaście nowych oryginalnych zwrotów wyrażających podziw, żeby się nie powtarzać za często
Szary na wzorniku wygląda na szary, ale elementy już nie są zbyt szare. Pewnie by coś pogmerać w ustawieniach aparatu, albo pobawić się zdjęciami, żeby oddawały jako tako kolory. Bo robota naprawdę zacna.
Tak jak podejrzewałem - trzeba będzie sobie opracować kilka/kilkanaście nowych oryginalnych zwrotów wyrażających podziw, żeby się nie powtarzać za często
Szary na wzorniku wygląda na szary, ale elementy już nie są zbyt szare. Pewnie by coś pogmerać w ustawieniach aparatu, albo pobawić się zdjęciami, żeby oddawały jako tako kolory. Bo robota naprawdę zacna.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nom... Ja to bym inaczej z tymi kolorami rozegrał.
Skoro malujesz po całości, to nie widzę sensu dobierać kolory pod wycinankę. Te przeważnie są dalekie od prawdy. Lepiej byłoby użyć kolorów opartych lub zbliżonych do oryginalnych.
Skoro malujesz po całości, to nie widzę sensu dobierać kolory pod wycinankę. Te przeważnie są dalekie od prawdy. Lepiej byłoby użyć kolorów opartych lub zbliżonych do oryginalnych.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
-To co mi d... zawracasz!?
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Inny aparat(komórka) i naturalne oświetlenie z pochmurnego nieba.
I jak teraz?
I jak teraz?
Zdecydowanie lepsze kolory.
Choć jak na mój gust (albo monitor), szary ma jeszcze jakiś taki różowy odcień.
Albo wydziwiam
z zazdrości
Choć jak na mój gust (albo monitor), szary ma jeszcze jakiś taki różowy odcień.
Albo wydziwiam
z zazdrości
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
Przeogromne szczęście miała ta mała para silniczków podczas zabawy i beztroskiego wypoczynku gdyż wygłodniałe drapieżne ptactwo z gatunku Iljuszyna nieustannie krąży i nie przepuści żadnej okazji aby rozszarpać to i owo
A z innej baczki,
Dobór koloru na podstawie wycinanki w żadnym wypadku nie jest błędem dla modelarza, inna sprawa czy autor wycinanki się nie mylił i miał dobre źródła. W moim przekonaniu dla niemieckiej armii FELDGRAU jest zawsze trafny. Miejmy nadzieje że autor się nie mylił i wszystko jest OK bo kamuflaż prezentuje się dość atrakcyjnie, być może z okolic Kurska.
Pytanie na zaś, jak będą malowane pozostałe wagony oraz ich ładunki ?
Dobrze by było gdyby całość była w miarę spójna.
Pozdrawiam Radek.
A z innej baczki,
Dobór koloru na podstawie wycinanki w żadnym wypadku nie jest błędem dla modelarza, inna sprawa czy autor wycinanki się nie mylił i miał dobre źródła. W moim przekonaniu dla niemieckiej armii FELDGRAU jest zawsze trafny. Miejmy nadzieje że autor się nie mylił i wszystko jest OK bo kamuflaż prezentuje się dość atrakcyjnie, być może z okolic Kurska.
Pytanie na zaś, jak będą malowane pozostałe wagony oraz ich ładunki ?
Pozdrawiam Radek.
A czy ja napisałem że krostozz popełnił błąd?
Napisałem jak ja bym zrobił.
Napisałem jak ja bym zrobił.
-Dziadku, ruskie w kosmos poleciały!
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
-Wszystkie?
-Nie, dwóch tylko.
ZŁO SQUAD
Silniczki mogą baraszkować bez przeszkód, gdyż nad ich bezpieczeństwem czuwać będzie sporo luf.Radek_H2SO4 pisze: ↑ndz lip 26 2020, 18:35 Przeogromne szczęście miała ta mała para silniczków podczas zabawy i beztroskiego wypoczynku gdyż wygłodniałe drapieżne ptactwo z gatunku Iljuszyna nieustannie krąży i nie przepuści żadnej okazji aby rozszarpać to i owo
Też mam taką nadzieje, gdyż kolorki takie już zostanąRadek_H2SO4 pisze: ↑ndz lip 26 2020, 18:35 A z innej baczki,
W ogóle to celuję w coś podobnego do tego:
https://i.pinimg.com/originals/08/11/bd ... 950657.jpg
Ładunki, to różnie, jedne będą w standardzie(retusz samych krawędzi) inne malowane w całości. Decyzje będę podejmował przed każdym z modeli.Radek_H2SO4 pisze: ↑ndz lip 26 2020, 18:35 Pytanie na zaś, jak będą malowane pozostałe wagony oraz ich ładunki ?
Wszystkie platformy raczej będą malowane tym samym kolorem co lokomotywa.
Niestety widać "schodki" na granicy szarej i pomarańczowej farby. Może trzeba przetrzeć to jakąś szmatką ?kriztozz pisze:I jak teraz?
Cenna rada. Przetarte, najpierw delikatnie papierkiem 1000 a następnie szmatką. Jest zdecydowanie lepiej. W sumie jak na pierwsze malowanie dwukolorowe.
Post z cyklu: "Poznaj swojego wroga".
Test różnych specyfików kiedyś tam zakupionych
Test różnych specyfików kiedyś tam zakupionych