[R/G] USS JOHN D. FORD - DD 228, od podstaw by QŃ
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Sklejacz Maciej
- x 108
Re: [R] USS JOHN D. FORD - DD 228, od podstaw by QŃ
Super, dzięki bardzo za ten pokaz.
Mimo wszystko warto sobie przypominać i nadal się uczyć.
Jedno pytanie,dla pewności w Twojej relacji klej o skrócie SG to cyjanoakryl "CA" jak rozumiem.
Pozdrawiam.
Mimo wszystko warto sobie przypominać i nadal się uczyć.
Jedno pytanie,dla pewności w Twojej relacji klej o skrócie SG to cyjanoakryl "CA" jak rozumiem.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Dokładnie cyjanoakryl. A że ja używam zwykłego Super Glue..
Piękne te kominy ale ten grosz jakiś taki poplamiony i wymiętoszony jest i wprowadza "dysonans poznawczy"
Nowy, czysty i błyszczący i najlepiej w obiegu jeszcze zbyt długo niebędący trzeba używać do prezentacji zdjęć TAKIEGO modelu
Nowy, czysty i błyszczący i najlepiej w obiegu jeszcze zbyt długo niebędący trzeba używać do prezentacji zdjęć TAKIEGO modelu
Chciałem dokończyć Wichra ale oglądając kominy zrobione przez QN, dochodzę do wniosku, że to byłoby dokańczaniem wycinanki dla przedszkolaka. Stopień detalizacji jaki Mariusz prezentuje jest obłędny i powalający. Dobrze, że przy tym pokazuje i opisuje sposób wykonania. Można się uczyć i pogmyrać przy swoich "modelach" , jak już się ochłonie po kolejnej porcji zdjęć.
Ty tu mi nie narzekaj, tylko kończ tego Wichra
A potem jakiś następny okręcik na warsztat. Jak się nie zacznie, to się nie skończy.
A potem jakiś następny okręcik na warsztat. Jak się nie zacznie, to się nie skończy.
Czy ten model Wichra nie osiągnie przypadkiem w tym roku wieku, w którym przed reformą reformy rozpoczynało się naukę w liceum ?jhradca pisze:Chciałem dokończyć Wichra ...
Jako że mam na stanie kilku "studentów" i nawet jednego "doktoranta" może nie powinienem zadawać takich pytań
Tak,
Jarek pobił z kretesem czas budowy dobrej, bo polskiej - korwety Gawron.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
Zajebiste.
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
Śródokręcia ciąg dalszy. Tym razem pobawiłem się w papierowe blaszki
W ramach wyposażania kadłuba zrobiłem tym razem żurawiki łodziowe wraz ze stelażami łodzi, które robiły również za suwnicę do torped.
Na początek trzeba było powycinać trochę otworów w przygotowanych częściach. Powyżej elementy żurawików. Otwory robione igłą 0,5. Widać kolejność oklejania elementów. Zależało mi na odtworzeniu tej poplątanej przestrzennej kratownicy. Wszędzie staram się dodawać druciki, które będą wchodziły w pokład – dla łatwiejszego pasowania i montażu.
Na pierwszym zdjęciu powyżej przykłady wykonanych elementów. Od góry na pierwszym zdjęciu: dwa dwuteowniki, kątownik, ceownik i 3 wygięte elementy – też dwuteowniki. Na drugim zdjęciu komplet kształtowników.
Kolejne dwa zdjęcia to bloczki, z których robione były następnie talie na żurawikach. Drut 0,1mm robi za liny.
I komplet żurawików łodziowych.
Kolejne detale, to bloczki, które były na suwnicy.
Na pozostałych zdjęcia widać już całą konstrukcję przestrzenną stelaży.
Na ostatnim zdjęciu elementu wsunięte w otwory w pokładzie – tak to będzie wyglądało docelowo…
W ramach wyposażania kadłuba zrobiłem tym razem żurawiki łodziowe wraz ze stelażami łodzi, które robiły również za suwnicę do torped.
Na początek trzeba było powycinać trochę otworów w przygotowanych częściach. Powyżej elementy żurawików. Otwory robione igłą 0,5. Widać kolejność oklejania elementów. Zależało mi na odtworzeniu tej poplątanej przestrzennej kratownicy. Wszędzie staram się dodawać druciki, które będą wchodziły w pokład – dla łatwiejszego pasowania i montażu.
Na pierwszym zdjęciu powyżej przykłady wykonanych elementów. Od góry na pierwszym zdjęciu: dwa dwuteowniki, kątownik, ceownik i 3 wygięte elementy – też dwuteowniki. Na drugim zdjęciu komplet kształtowników.
Kolejne dwa zdjęcia to bloczki, z których robione były następnie talie na żurawikach. Drut 0,1mm robi za liny.
I komplet żurawików łodziowych.
Kolejne detale, to bloczki, które były na suwnicy.
Na pozostałych zdjęcia widać już całą konstrukcję przestrzenną stelaży.
Na ostatnim zdjęciu elementu wsunięte w otwory w pokładzie – tak to będzie wyglądało docelowo…
Masakra...
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)