[R/G] [Wojenny pociąg 1/25] Część 1 - BR52 Kriegslok
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] [Wojenny pociąg 1/25] Część 1 - BR52 Kriegslok
Możesz mieć rację. Będę się pochylał nad tym problemem gdy wykonam prasę smarną.
Rany, Aż w taki detal to nie idę Bo ostatni wagon będę kleił w 2077. Po zobaczeniu tych renderów z niecierpliwością czekam na kontynuację twojej relacji.
Witajcie.
Pora na małą aktualizację. No to jedziemy.
Stojak kotła i sam kocioł.
Budka maszynisty i podłoga.
Do ostoi dodane zostały lemiesze, błotniki, zbiorniczki do smarowania, zamocowania przednich resorów i same resory, rury pomiędzy silnikami a kotłem, osłony rur, cięgna do odwadniaczy silników, prasa smarowa wraz z przewodami, zbiorniki powietrza z przewodami.
Różne klamoty z wnętrza budki maszynisty.
Różne zewnętrzne klamoty.
Ostoja z kotłem razem(jeszcze nie poklejone).
cdn...
Pora na małą aktualizację. No to jedziemy.
Stojak kotła i sam kocioł.
Budka maszynisty i podłoga.
Do ostoi dodane zostały lemiesze, błotniki, zbiorniczki do smarowania, zamocowania przednich resorów i same resory, rury pomiędzy silnikami a kotłem, osłony rur, cięgna do odwadniaczy silników, prasa smarowa wraz z przewodami, zbiorniki powietrza z przewodami.
Różne klamoty z wnętrza budki maszynisty.
Różne zewnętrzne klamoty.
Ostoja z kotłem razem(jeszcze nie poklejone).
cdn...
Czy tę lewą część kotła, która znajduje się w budce maszynisty gdzie te wszystkie pokrętła się znajdują a której nazwy fachowej nie znam da się jeszcze jakoś zaszpachlować/wyoblić bo niezbyt dobrze to wygląda ?
Napisy Arialem to cios w nos przy tych wszystkich smakowitych detalach.
Szpachla nie będzie konieczna gdyż niechlujność wykonania była w tym wypadku celowa. Celem było zbliżenie się do rzeczywistości, tylko że po przyklejeniu wszystkich elementów wewnątrz budki oraz jej samej i tak będzie mało widoczne.
Ot taki urok dedykowanych kalek. Zagoi się.
Zapomniałem, że był to parowóz produkcji wojennej podczas budowy którego stosowano różne uproszczenia.kriztozz pisze:...niechlujność wykonania była w tym wypadku celowa. Celem było zbliżenie się do rzeczywistości...
Skad pewnosc, ze kroj czcionki mialby byc bledny? Moze sie myle, ale ja jakos razacych roznic nie jestem w stanie dostrzec.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... 092008.JPG
Jarek M
Trzeba by znaleźć jakieś zdjęcie z lat 1940-stych bo to jest lokomotywa po renowacji znaczy muzealny egzemplarz i niekoniecznie musi odpowiadać ta czcionka tej którą kilkadziesiąt lat temu stosowano.