Po 128 dniach zakończyłem sklejanie modelu Junkers D.I z wydawnictwa Answer, zatem czas na galerię zdjęc
Miłego oglądania.
[Relacja/Samolot] Junkers D.I 1:33
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
Re: [Relacja/Samolot] Junkers D.I 1:33
Kolejny fajny model w Twoim wykonaniu - gratulacje. Nie wiem co prawda, czy taka sytuacja z amputowanym skrzydłem mogła mieć miejsce, ale załóżmy, że mogła.
Kolorystyka pasów w kabinie od razu mi się jakoś skojarzyła z tym tematem :
https://teile.com/pl/porsche-sklep-czes ... stwa/42293
Swego czasu, gdy wiele lat temu model trafił do kiosków "Ruchu" strasznie mnie korciło, aby go kupić, ale w końcu jednak tak się nie stało.
Kolorystyka pasów w kabinie od razu mi się jakoś skojarzyła z tym tematem :
https://teile.com/pl/porsche-sklep-czes ... stwa/42293
Swego czasu, gdy wiele lat temu model trafił do kiosków "Ruchu" strasznie mnie korciło, aby go kupić, ale w końcu jednak tak się nie stało.
-
Dziękuję Sytuacja ze skrzydłem mogła mieć miejsc:
No i proszę bardzo i mogła - natomiast to archiwalne zdjęcie wygląda jak czarno-białe zdjęcie modelu plastikowego.
Tu model plastikowy w podobnym klimacie :
http://www.hyperscale.com/2019/gallerie ... 72ab_1.htm
Tu model plastikowy w podobnym klimacie :
http://www.hyperscale.com/2019/gallerie ... 72ab_1.htm
Ładna robota.
Faktycznie pasy kolorystycznie jak w jakimś wyścigowym bolidzie
Ale muszę przyczepić się do podstawki. Wg mnie źle wyglądają modele samolotów usadowionych na podstawce mniejszej niż obrys płatowca, tak że skrzydła czy stateczniki wystają poza jej krawędzie. Całość i tak zajmuje tyle samo albo prawie tyle samo miejsca a trzeba uważać podczas przenoszenia modelu aby skrzydłem o coś nie zahaczyć. No ale wtedy należy na tej podstawce coś umieścić aby nie była to sama trawa albo beton choć można zrezygnować z formy dioramy i po prostu w kolorze drewna albo innym ją zostawić. Jednak jak napisał kiedyś Szydercza Gała gdy kolejny raz marudziłem że podstawki w formie ramki do obrazu pod okręty na wodzie są bee ... "podstawki są jak ... każdy ma swoją" czy jakoś tak to było. Trzeba przejrzeć wątki okrętowe.
Ale muszę przyczepić się do podstawki. Wg mnie źle wyglądają modele samolotów usadowionych na podstawce mniejszej niż obrys płatowca, tak że skrzydła czy stateczniki wystają poza jej krawędzie. Całość i tak zajmuje tyle samo albo prawie tyle samo miejsca a trzeba uważać podczas przenoszenia modelu aby skrzydłem o coś nie zahaczyć. No ale wtedy należy na tej podstawce coś umieścić aby nie była to sama trawa albo beton choć można zrezygnować z formy dioramy i po prostu w kolorze drewna albo innym ją zostawić. Jednak jak napisał kiedyś Szydercza Gała gdy kolejny raz marudziłem że podstawki w formie ramki do obrazu pod okręty na wodzie są bee ... "podstawki są jak ... każdy ma swoją" czy jakoś tak to było. Trzeba przejrzeć wątki okrętowe.
-
Co prawda to prawda Kolor pasów powinien być zdecydowanie ciemniejszy. Co do podstawki: nie za bardzo chciałem z tego robić klasyczną dioramę, a na podstawce formatu ponad A4 coś trzeba by było dodać Zapewne będę klecił niedługo jakieś beczki, skrzynki i inne pierdółki lotniskoweTempest pisze: ↑pt lut 26 2021, 8:41 Ładna robota.
Jak na razie to muszę półkę dokupić i dzisiaj zamontować bo na rozkładzie kolejny model - tym razem Macchi M.5