[R/G] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Ja już pisałem, że mi się nic nie chce ? Gdyby nie ta relacja, pewnie bym to wszystko do szuflady powciskał, tym bardziej, że stąpam teraz po grząskim gruncie, brak zdjęć daje się we znaki. Od ostatnie aktualizacji niewiele zrobiłem, ale wlazłem do "psiej budy" i działam w zasadzie bez planów.
Powstał kominek z elementami wydechu.
Zacząłem też rzeźbienie silnika, no cóż Michał Anioł to ja nie jestem
Sprzęgi też sobie zrobiłem, mario555 wybacz
Powstał kominek z elementami wydechu.
Zacząłem też rzeźbienie silnika, no cóż Michał Anioł to ja nie jestem
Sprzęgi też sobie zrobiłem, mario555 wybacz
Ostatnio zmieniony śr cze 09 2021, 19:24 przez pawlo100, łącznie zmieniany 2 razy.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
Re: [R] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
No dobrze, trochę czasu widzę upłynęło od ostatniej mojej aktywnej wizyty.
Dopiero na początku tego roku coś tam sobie podłubałem przy spalinóweczce.
Dorobiłem silnik z przyległościami, przekładnię, chłodnicę jakieś zbiorniki, część zdjęć niestety z komórki.
Przerobiłem dosyć mocno projekt Adama w obrębie układu hamulcowego.
Na dzisiaj tyle, jak zwykle cały czas coś tam przerabiam, przemalowuję, tak że ostatecznego wyglądu nawet ja nie znam.
Dopiero na początku tego roku coś tam sobie podłubałem przy spalinóweczce.
Dorobiłem silnik z przyległościami, przekładnię, chłodnicę jakieś zbiorniki, część zdjęć niestety z komórki.
Przerobiłem dosyć mocno projekt Adama w obrębie układu hamulcowego.
Na dzisiaj tyle, jak zwykle cały czas coś tam przerabiam, przemalowuję, tak że ostatecznego wyglądu nawet ja nie znam.
Ostatnio zmieniony czw maja 02 2024, 20:00 przez pawlo100, łącznie zmieniany 1 raz.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Model jak dla mnie jest genialny ;)
- Heinrich Kosmala
- x 169
Hi,
wspaniała praca!
Chciałem pobrać model i wróciłem na pierszą stronę relacji z linkiem – otwiera mi się tylko „Przewodnik prezentowy“ – jak szukać dalej?
wspaniała praca!
Chciałem pobrać model i wróciłem na pierszą stronę relacji z linkiem – otwiera mi się tylko „Przewodnik prezentowy“ – jak szukać dalej?
Zgodnie z definicją słownikową model to w jakimś większym lub mniejszym stopniu uproszczone odwzorowanie oryginału a to mi wygląda na mini-replikę bo tych uproszczeń to tu chyba nie maModel jak dla mnie jest genialny
Witam!
Osiem lat bez robienia modeli i zdjęć zostawia ślad, trochę zapomniałem jak to się robi. Zdjęcia w poprzednim poście, takie sobie;
poniżej wersja na białym tle, mniej mi się podoba, bo duże kontrasty Co wybrać ?
Aha czołownice i boki zmieniły trochę "Image", czołownice z "pszczółek" stały się "stareńką pomarańczką" i tak już zostanie.
Henryku dziękuję za uwagę, co do linku. Model można pobrać TUTAJ.
Polecam gorąco wizytę na stronie KARTONOWA KOLEJ w pobieralni jest wiele darmowych modeli, są też ciekawe artykuły np. "Malowanie i weathering kartonowych modeli kolejowych".
draccus,Tempest żartownisie
P.S. Jeśli chcecie pooglądać 410D z Jaworzyny Śląskiej to proszę, to zdjęcia od jedynego takiego, Roberta B.
Zastal 410D Kabina wnętrze
Zastal 410D Kabina z zewnątrz
Zastal 410D Koła, wiązary, hamulce
Zastal 410D Silnik obudowa, barierki, podest
Zastal 410D Silnik wnętrze
No to na razie tyle.
Osiem lat bez robienia modeli i zdjęć zostawia ślad, trochę zapomniałem jak to się robi. Zdjęcia w poprzednim poście, takie sobie;
poniżej wersja na białym tle, mniej mi się podoba, bo duże kontrasty Co wybrać ?
Aha czołownice i boki zmieniły trochę "Image", czołownice z "pszczółek" stały się "stareńką pomarańczką" i tak już zostanie.
Henryku dziękuję za uwagę, co do linku. Model można pobrać TUTAJ.
Polecam gorąco wizytę na stronie KARTONOWA KOLEJ w pobieralni jest wiele darmowych modeli, są też ciekawe artykuły np. "Malowanie i weathering kartonowych modeli kolejowych".
draccus,Tempest żartownisie
P.S. Jeśli chcecie pooglądać 410D z Jaworzyny Śląskiej to proszę, to zdjęcia od jedynego takiego, Roberta B.
Zastal 410D Kabina wnętrze
Zastal 410D Kabina z zewnątrz
Zastal 410D Koła, wiązary, hamulce
Zastal 410D Silnik obudowa, barierki, podest
Zastal 410D Silnik wnętrze
No to na razie tyle.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
- Heinrich Kosmala
- x 169