[R/G] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Lokomotywa spalinowa 410D 1:25 free
Nie wiem jak tego dokonałeś, ale wygląda lepiej niż było
Pod względem merytorycznym się nie wypowiem, z prostego powodu, nie mam pojęcia o spalinówkach, ale pod względem modelarskim bardzo mi się podoba.
Wielki szacun za to co nam pokazałeś!
Wielki szacun za to co nam pokazałeś!
- Sklejacz Maciej
- x 109
Tak właśnie pomyślałem po obejrzeniu zdjęć.Wielki szacun za to co nam pokazałeś!
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Klękajcie narody, szacun dla tak wykonanego modelu.
Pozdrawiam Piotr.
Pozdrawiam Piotr.
Witam.
Dzisiaj niewiele się podzieje, trochę w kabinie i prawie nic w psiej budzie.
Dzisiaj niewiele się podzieje, trochę w kabinie i prawie nic w psiej budzie.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
Hej!
Budka motorniczego wygląda bardzo cacy, natomiast szafkę silnikową posypałeś jakimś białym czymś, że aż zaciera szczegóły (np. logo, kierunkowskazy). Czy to konieczne?
Zdrówka!
Budka motorniczego wygląda bardzo cacy, natomiast szafkę silnikową posypałeś jakimś białym czymś, że aż zaciera szczegóły (np. logo, kierunkowskazy). Czy to konieczne?
Zdrówka!
Jacob nie jest konieczne, oczywiście to moje próby, często nieudane, co by tu poprawić. To tylko pigment, do zmycia. Teraz biorę się za trzecią wersję wycieraczek.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł
Dzięki, przepraszam ale zwróciłem na to uwagą bo mocno odcinało się od reszty. Pewnie po utrwaleniu lepiej wtopiłoby się w tło, albo i nie...? Jak dla mnie to już pięknie zrobiłeś kolorystykę "nadwozia". Jak się nad tym zastanowić to na tym etapie dodawanie kolejnych efektów brudzenia to trochę jak stąpanie po polu minowym, chyba że jesteś pewien efektu. Trzymam kciuki za nieprzedobrzenie
Aha, jeszcze jedno. Ostatnio bawię się washami stąd . Ładnie się rozprowadzają i dają się zmyć zwilżonym wodą wacikiem do zera jakby co, nawet po kilku godzinach, miesiącach, latach (o ile nie polakierowane oczywiście).
Aha, jeszcze jedno. Ostatnio bawię się washami stąd . Ładnie się rozprowadzają i dają się zmyć zwilżonym wodą wacikiem do zera jakby co, nawet po kilku godzinach, miesiącach, latach (o ile nie polakierowane oczywiście).
Ostatnio zmieniony pt maja 21 2021, 21:55 przez jacob, łącznie zmieniany 1 raz.
Ta lokomotywka, mimo, że przy dużych parowozach, spalinowkach czy elektrykach, to maluszek!
Tylko, że ten maluszek biję na głowę nie jeden duży model lokomotywy, jaki widziałem na przestrzeni niemal dwóch dekad.
Fantastyczny projekt i wykonanie!
Tylko, że ten maluszek biję na głowę nie jeden duży model lokomotywy, jaki widziałem na przestrzeni niemal dwóch dekad.
Fantastyczny projekt i wykonanie!
- Sklejacz Maciej
- x 109
Budka maszynisty wyborna . Najbardziej rozwalił mnie laminat na pulpicie . Pamiętam z dzieciństwa ten wzór w szarą nieregularną, drobną kratkę.
Wyborna praca. Pozdrawiam.
Wyborna praca. Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)