[R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
U mnie też nie widać końca we wklejaniu kolejnych elementów do ostoi.
"Zrobiłem sobie obraotnicę…" A coś bliżej? Masz jakiś system blokowania w ustalonej pozycji? czy to pod model czy raczej jest to rozwiązanie ogólnego zastosowania?
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Bry.
Nie to nic wielkiego po prostu blokuje sobie położenie ramy za pomocą kontry (śruba) Stosuję to to do każdego modelu parowozu a wiadomo ostoje różnią się wielkością więc sama prostota
Nie to nic wielkiego po prostu blokuje sobie położenie ramy za pomocą kontry (śruba) Stosuję to to do każdego modelu parowozu a wiadomo ostoje różnią się wielkością więc sama prostota
Cześć,
W jaki sposób masz zamontowaną ramę do tej obrotnicy? próbowałem zrobić coś podobnego (do modelu samochodu) i nie miałem pomysłu jak bezpiecznie to ogarnąć (stabilnie, ale i z możliwością szybkiego demontażu...)
Dzięki
MR
W jaki sposób masz zamontowaną ramę do tej obrotnicy? próbowałem zrobić coś podobnego (do modelu samochodu) i nie miałem pomysłu jak bezpiecznie to ogarnąć (stabilnie, ale i z możliwością szybkiego demontażu...)
Dzięki
MR
Bry.
Tak całkiem nieśmiało pozwoliłem się przymierzyć do wózka prowadzącego, chciałem lepiej ale wyszło tak. Zapewne coś sp....em, ale nie mam lepszych fot z detalami wózka. Więc jest jak jest. A jeśli chodzi o obrotnicę to to proste jest jak budowa cepa. Zrobię przy okazji parę fot tego ustrojstwa
Sorki za fotki bo fotograf ze mnie do bani.
Pozdrawiam Piotr.
Tak całkiem nieśmiało pozwoliłem się przymierzyć do wózka prowadzącego, chciałem lepiej ale wyszło tak. Zapewne coś sp....em, ale nie mam lepszych fot z detalami wózka. Więc jest jak jest. A jeśli chodzi o obrotnicę to to proste jest jak budowa cepa. Zrobię przy okazji parę fot tego ustrojstwa
Sorki za fotki bo fotograf ze mnie do bani.
Pozdrawiam Piotr.
Witaj.
Co Ty chcesz, robota idzie do przodu, robisz model z niepełnych planów więc łatwo nie jest, a części zrobiłeś do tej pory więcej niż w całym moim Zastalu. Mnie się bardzo podoba a na pewno bym się na ten projekt nie porwał. Trzymam kciuki.
Co Ty chcesz, robota idzie do przodu, robisz model z niepełnych planów więc łatwo nie jest, a części zrobiłeś do tej pory więcej niż w całym moim Zastalu. Mnie się bardzo podoba a na pewno bym się na ten projekt nie porwał. Trzymam kciuki.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
ORP Żubr,Wodnik,Pruski Parowóz T3,Ls410D
Pozdrawiam
Paweł
Bry.
No i q .... nie podołałem srki.
No i q .... nie podołałem srki.
Klint, ty nie przepraszaj, prześpij się z problemem, pewnie się da całość popchnąć do przodu. Priv.
Tyma - Kompletnie się na tym nie znam, więc chętnie się tym zajmę. - dobrze tutaj pasuje.
Pozdrawiam
Paweł
Pozdrawiam
Paweł