[R/G]ORP Piorun MM 2001
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R]ORP Piorun MM 2001
Bardzo fajny model - dawaj czadu. Kibicuje na 100% .
NIE OTWIERAM MINIATUREK !
Dzięki Kanion ale to Twój Piorun mnie zachęcił do eksperymentowania.
Jakby kogoś zainteresowało zrobiłem poradnik na temat druku 3D
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... =9&t=19269
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... =9&t=19269
Hej,
"Sznurki" zrobione, na maszcie zostały jeszcze latarnie. Ostatnio udało się dopiąć temat 102-ki, pom-pomów i Oerlikonów. Z większych rzeczy zostały relingi, łodzie, cały pomost z radarem 285 no i na końcu jako wisienka na torcie oczywiście 120-tki.
"Sznurki" zrobione, na maszcie zostały jeszcze latarnie. Ostatnio udało się dopiąć temat 102-ki, pom-pomów i Oerlikonów. Z większych rzeczy zostały relingi, łodzie, cały pomost z radarem 285 no i na końcu jako wisienka na torcie oczywiście 120-tki.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Bardzo fajnie wygląda – gratulacje!
Tylko jedna uwaga laika (o szkutnictwie nie mam pojęcia); czy te „sznurki“ (czyli chyba olinowanie to się nazywa) nie są nieco za grube? Jeżeli tak, to zalecam/ proponuję „nitkę” z rajstop, nieco naciągniętą. Przykleja się do masztów czy też innych mocowań błyskawicznie i bez żadnych problemów „zwykłym” Uhu.
Tylko jedna uwaga laika (o szkutnictwie nie mam pojęcia); czy te „sznurki“ (czyli chyba olinowanie to się nazywa) nie są nieco za grube? Jeżeli tak, to zalecam/ proponuję „nitkę” z rajstop, nieco naciągniętą. Przykleja się do masztów czy też innych mocowań błyskawicznie i bez żadnych problemów „zwykłym” Uhu.
Szczerze mówiąc bałem się że będą zbyt cienkie i nie będzie ich widać. A tak na serio to jest linka 0.1 i 0,2 mm a to co jest na zdjęciach zrzucam na karb robienia ich komórką. W rzeczywistości są faktycznie dużo bardziej delikatne. Obiecuję ostateczną galerię zrobić porządnym aparatem.Heinrich Kosmala pisze: ↑pt sie 27 2021, 10:11 Bardzo fajnie wygląda – gratulacje!
To całkiem możliwe bo pierwszy raz robiłem zdjęcia na czarnym.
Udało mi się dorobić kilka detali i zmieniłem nieco podstawkę. Mam nadzieję skończyć ten projekt w tym roku
Świetnie ten model wygląda ale ja bym ten beton suchego doku trochę bardziej jednak upaskudził