Chciałem zapytać czy klej jaki kupiłem to wysławiany BCG.
Nie ma na nim takiej informacji.
Zrobiłem mu zdjęcie;
Nie znalazłem lepszego miejsca aby wstawić ten temat. Nie ma działu technicznego z materiałami czy źle szukałem?
PS
Testy klejenia; dwa sklejone paski papieru -nie do rozerwania (rozwarstwia się), klejenie na styk -słabsze od wikolu.
To pierwszy klej w płynie jaki używałem (zawsze wikol, też niby w płynie) więc nie mam do czego porównać.
Klej BCG
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Sklejacz Maciej
- x 103
Re: Klej BCG
Zawartość wygląda niby podobnie. Zawartość tuby oczywiście, ale czy to ten? Nie wiem, używam magica. I jakoś się sprawdza...
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Cze.
Ja nie wiem co tam masz w środku bo trudno przez monitor ocenić a niektórzy potrzebują do tego również języka
Ja używam takiego
i jest to na 100% TEN BeCeGie
A propos szukania...30 sekund i
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... &start=120
Pozdr
Piotr
Ja nie wiem co tam masz w środku bo trudno przez monitor ocenić a niektórzy potrzebują do tego również języka
Ja używam takiego
i jest to na 100% TEN BeCeGie
A propos szukania...30 sekund i
http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopi ... &start=120
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
No trudno przez monitor ocenić, bardziej liczyłem że ktoś już w takim opakowaniu spotkał.
Na tym Twoim to napisane że BCG to nie miałbym wątpliwości i nie pytał gdyby u mnie tak było.
A w środku klej troszkę gęstszy niż białko jajka (takie porównanie mi wpadło do głowy).
A temat z linku ma już jakieś 16 lat, o ile receptura kleju pewnie ta sama to opakowanie (etykieta) mogło ewoluować.
Widzę zastosowanie dla tego kleju, bo wikol którego głównie używam, niezbyt długo pozwala na korekty, a międzyczasie
rozejrzę się za takim jaki pokazałeś.
Na tym Twoim to napisane że BCG to nie miałbym wątpliwości i nie pytał gdyby u mnie tak było.
A w środku klej troszkę gęstszy niż białko jajka (takie porównanie mi wpadło do głowy).
Nie że nie mogłem znaleźć tematów z BCG, a działu gdzie takowe wstawiać.
A temat z linku ma już jakieś 16 lat, o ile receptura kleju pewnie ta sama to opakowanie (etykieta) mogło ewoluować.
Widzę zastosowanie dla tego kleju, bo wikol którego głównie używam, niezbyt długo pozwala na korekty, a międzyczasie
rozejrzę się za takim jaki pokazałeś.
- Fx-video.blogspot
- Kontakt:
Witam serdecznie, Ja też używałem BCG. Czasem trzeba było otworzyć pojemnik ,żeby odparował wodę. Jak zgęstniał, to kleił dobrze. Jednak przeszedłem na introligatorski klej. 'Magic' posiada klei introligatorski.