Lokomotywa elektryczna 151 023-9 / MS Models / 1:45
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- stefino_cz
- x 12
Lokomotywa elektryczna 151 023-9 / MS Models / 1:45
Cześć,
W tym wątku chciałbym zaprezentować budowę lokomotywy serii 151 023-9 w skali 1:45, która jest już nowością od MS Models. Jest to model w malowaniu retro, pochodzący z wczesnej fazy, kiedy lokomotywa posiadała jeszcze oryginalne półpantografy.
Budowę modelu rozpoczynamy od sklejenia środkowej części lokomotywy, gdzie znajdują się wentylatory. Następnie skleja się cały szkielet modelu i rozpoczyna prace na stanowiskach lokomotywy. Tutaj, między innymi, znajdują się 4 fotele, konsole sterujące i kilka innych detali. Ponieważ w tej skali nie widać zbyt wiele do kabiny, nie ma tak wielu szczegółów jak np. w lokomotywach w skali 1:25.
Czy jest jakiś sposób, aby wstawić zdjęcie jako załącznik? Bezpośrednie wyświetlanie zewnętrznych obrazów jakoś nie działa. Dzięki
W tym wątku chciałbym zaprezentować budowę lokomotywy serii 151 023-9 w skali 1:45, która jest już nowością od MS Models. Jest to model w malowaniu retro, pochodzący z wczesnej fazy, kiedy lokomotywa posiadała jeszcze oryginalne półpantografy.
Budowę modelu rozpoczynamy od sklejenia środkowej części lokomotywy, gdzie znajdują się wentylatory. Następnie skleja się cały szkielet modelu i rozpoczyna prace na stanowiskach lokomotywy. Tutaj, między innymi, znajdują się 4 fotele, konsole sterujące i kilka innych detali. Ponieważ w tej skali nie widać zbyt wiele do kabiny, nie ma tak wielu szczegółów jak np. w lokomotywach w skali 1:25.
Czy jest jakiś sposób, aby wstawić zdjęcie jako załącznik? Bezpośrednie wyświetlanie zewnętrznych obrazów jakoś nie działa. Dzięki
Ostatnio zmieniony pt gru 10 2021, 11:08 przez stefino_cz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Lokomotywa elektryczna 151 023-9 / MS Models / 1:45
Cześć, czekałem na ten projekt. Można już ją kupić gdzieś na polskim rynku czy może jakaś sprzedaż wysyłkowa? Planowane są do niej dodatki typu szkielet, żywica itd?
FW-190 D-9 FW-190 A-4 Spitfire mk.Vb Spitfire mk.Vc Spitfire mk.XVIe PZL P.11c JU-88D-1 B-239 P-40E Jak-1b P-47D-11 Spitfire LF.IX Spitfire mk.Ia Hawker Hurricane
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
F4U Corsair
"Buduję miniaturowe 'repliki' samolotów, a nie kartonowe modele"
Piotr Rowiński
- stefino_cz
- x 12
Cześć,
model jest dostępny od 14 dni. Próbowałem dać swoje modele w Polsce, ale dealerzy nie byli zainteresowani (oprócz Orlika, który sprzedaje mniejszą lokomotywę, o większej jeszcze się nie wypowiedzieli). Osobiście wysyłam za granicę w moim sklepie internetowym.
Model posiada laserowo wyciętą karoserię i wytrawione akcesoria. W przyszłości w ofercie powinny pojawić się również elementy z żywicy.
model jest dostępny od 14 dni. Próbowałem dać swoje modele w Polsce, ale dealerzy nie byli zainteresowani (oprócz Orlika, który sprzedaje mniejszą lokomotywę, o większej jeszcze się nie wypowiedzieli). Osobiście wysyłam za granicę w moim sklepie internetowym.
Model posiada laserowo wyciętą karoserię i wytrawione akcesoria. W przyszłości w ofercie powinny pojawić się również elementy z żywicy.
stefino_cz czy lokomotywa będzie dostępna w skali 1:25?
- stefino_cz
- x 12
Moja główna skala dla kolei to 1:45, ale niektóre pojazdy będą w 1:25 lub 1:87. Konkretnie, kolejnym projektem na rok 2022 jest ukończenie czeskiej lokomotywy spalinowej serii 749 w skali 1:25.
Ooo na 749 to będę czekać, chętnie przygarnę również 754 w skali 1:25
- stefino_cz
- x 12
- stefino_cz
- x 12
Hezky model! Asi objednam si ho k narozeninam
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska