[R/G] motorówka sanitarna SAMARYTANKA (Świat z Kartonu 1/50)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R/G] motorówka sanitarna SAMARYTANKA (Świat z Kartonu 1/50)
Czy te maluszki są lekko wygięte czy to niebieskie podłoże na nierównym czymś leży bo szparka mała jest widoczna pomiędzy "wodą" a kadłubami.
No i na maluszki osobny wątek by się przydał.
EDIT: powiększyłem trochę zdjęcie i słabo widać ale chyba ten czerwony pas tak dziwnie biegnie jakby powyżej linii styku kadłuba z wodą. Czy mi się wydaje?
No i na maluszki osobny wątek by się przydał.
EDIT: powiększyłem trochę zdjęcie i słabo widać ale chyba ten czerwony pas tak dziwnie biegnie jakby powyżej linii styku kadłuba z wodą. Czy mi się wydaje?
To zapewne fale dają taki efekt.
Ja jestem ciekaw kiedy zaczną się od siebie różnić, i czy to będzie na zasadzie "znajdź 10 szczegółów"...
Super te relingi wyglądają. Po raz kolejny widzę że z drutem sobie dobrze radzisz.
Tempest maluszki są w miarę proste i prawie równo leżą na płaskim. Niebieski karton jest pofalowany bo leży na modelarskim bajzlu . Czerwony jest tam gdzie powinien być - to złudzenie/cień
Wrzucę parę zdjęć w osobnym wONtku jak je skończę. Teraz nie ma sensu, bo i nie ma za wiele do pokazywania. Szacuję, że przy aktualnym trybie prac, braku strajków i nie wystąpieniu jakichś braków materiałowych, podniesienie bander nastąpi do dwóch tygodni, a może na Sześciu Króli
Piootrek, relingi do fototrawka.
Okręciki będą się różnić kolorami kominów i nazwą na burcie
Wrzucę parę zdjęć w osobnym wONtku jak je skończę. Teraz nie ma sensu, bo i nie ma za wiele do pokazywania. Szacuję, że przy aktualnym trybie prac, braku strajków i nie wystąpieniu jakichś braków materiałowych, podniesienie bander nastąpi do dwóch tygodni, a może na Sześciu Króli
Piootrek, relingi do fototrawka.
Okręciki będą się różnić kolorami kominów i nazwą na burcie
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Tak na szybko znalazłem ich 8 a nawet 9piootrek pisze:Ja jestem ciekaw kiedy zaczną się od siebie różnić, i czy to będzie na zasadzie "znajdź 10 szczegółów"...
Blestjaszczij
Biezupriecznyj
- Szydercza Gała
- x 168
Kiedy ja mówie o plastikowym okręcie, karton Cie ogranicza, nic już więcej z niego nie wyciśniesz. Doszedłeś do ściany
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
Zawsze myślałem że jest odwrotnie. Kiedy uznasz że nic już więcej z plastiku nie wyciśniesz, przechodzisz na karton.Szydercza Gała pisze: ↑śr gru 29 2021, 20:35 Kiedy ja mówie o plastikowym okręcie, karton Cie ogranicza, nic już więcej z niego nie wyciśniesz. Doszedłeś do ściany
I przy tym zostanę. Tu przecież z płaskiego arkusza tworzysz coś 3D. Przy plastiku jest łatwiej, on już ma dany kształt, ale chyba nie o to chodzi.
"Przy plastiku jest łatwiej, on już ma dany kształt...." Noooo, podobną konkluzję widziałem w jakimś wątku i wtedy spadły na konkludującego plastikowe gromy także pojechałeś odważnie
- Szydercza Gała
- x 168
Stwierdzenie z gatunku: Jesteśmy otoczeni? WSPANIALE, to oznacza że możemy atakować w dowolnym kierunku
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Piszę co myślę, nie to co inni chcieliby przeczytać ;)
A racje... Argumenty mają obie strony. Ja zostanę przy swoim.
PS
Przepraszam że w tym temacie o okrętach takie wywody, już milknę
teza nad wyraz absurdalna. Jak można porównywać nieporównywalne. I tyle w tym temacie.
Aaaaaa, ok.
Dwa wieczory i zaporęczowane. No i Sz. Gałeczko espeszialy for ju :
Choć absolutnie nie czuję się ograniczony przez karton, a wręcz przeciwnie. Dopiero zaczynam nabywać doświadczenia i dobre modele ciągle przede mną
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD