[pytania) Budowa Okz32

technika, historia, dokumentacja, linki itp

Moderatorzy: kartonwork, kierownik

ODPOWIEDZ
Jaco

• zaloguj się, by polubić ten post

Post autor: Jaco »

Dzięki administratorowi udało się zamieścić rysunek do mojego problemu,za co mu wielkie dzieki.Może teraz ktoś bedzie umiał odpowiedziec.Własciwie to jest po fakcie bo mój model skleiłem z drugą wersją na rysunku.Może ktoś skleja ten model, bo z tego co czytałem to dużo forumowiczów posiada ten model.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kierownik
x 11

Post autor: kierownik »

Rzeczywiście - paskudny problem. Na dobrą sprawę należałoby sprawdzić teraz ułożenie kotła żeby nie był uniesiony z przodu.
Awatar użytkownika
Vivit

Post autor: Vivit »

Normalnie chyba popełnie jakiś parowóz....wnerwiacie mnie totalnie i rośnie mi adrenalina :zeby:
Pozdrawiam okrętowiec Vivit
Obrazek
Jaco

Post autor: Jaco »

No własnie boje sie teraz że mi kocioł bedzie zwisał,albo bedzie pochylony do przodu,ale to dopiero wyjdzie w trakcie dalszego sklejania.A to jeszcze długa droga bo teraz bede sklejał koła, ale aż sie boje zeby ich nie zchrzanić.Przyglądałem się zdjęcią, które są na konradusie i tam nie dostrzegam takiej szczeliny, chociaz mało co widać to moge się mylić. Skoro wydawca skorygował to nie można było wprowadzic poprawek do wycinanki?. I wogóle te cześci sa czerwone a w wycinance czarne więc model był pewnie waloryzowany.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kierownik
x 11

Post autor: kierownik »

Zrobiłem zdjęcie : co prawda to Ty2 ale jest to pomysł na maskowanie szpar w tym miejscu
gwiazdor

Post autor: gwiazdor »

post do usunięcia
Ostatnio zmieniony czw lut 18 2010, 10:17 przez gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
nikdo

Post autor: nikdo »

pisz pisz :)

ja np juz zdazylem wkleic ta podstawe (zostawilem szpare na dole). Kotla/dymnicy jeszcze nie zbudowalem, wiec nie wiem jak to bedzie wygladac :-?

Jestem na etapie kol...

nikdo
cieciwa

Post autor: cieciwa »

Ale z analizy planow jakie byly w "Modelarzu" wynika, ze poprawny jest wariant ten ze szczelina na dole.
A skoro kociol opada, to mozliwe, ze trzaba by poprawic go po drugiej stronie ...
gwiazdor

Post autor: gwiazdor »

post do usunięcia
Ostatnio zmieniony czw lut 18 2010, 10:16 przez gwiazdor, łącznie zmieniany 1 raz.
cieciwa

Post autor: cieciwa »

Ja mam tylko I-sza czesc [drugiej z nr 12/83 niemam] jesli ktos ma i moze zeskanowac w 300dpi - to bede bardzo wdzieczny.
Jutro [wtorek] zeskanuje to co mam i moge wystawic ....
A analiza tego wzkazuje, ze czesc 2d powinna sie konczyc rowno z dolna krawedzia czesci 18.
Tak przynajmniej JA interpretuje te rysunki.
Z drugiej strony wozki Krauss-Helmholtza sa tak uproszczone, ze az boli glowa, choc niewykluczone, ze jest to podyktowane procesem technologicznym i tworzywem jakim jest papier ...

Zreszta bedziecie mogli sami zobaczyc ...
ODPOWIEDZ