Żuk A 11B modelik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Przemo8882
- x 9
Re: Żuk A 11B modelik
Nie myślałem o tym, ze 4 cylindry, sugerowałem się otworami jakie dał autor
- Przemo8882
- x 9
Długo męczyłem się z dopasowanie tego w jedną całość. Pomimo kilku niedociągnięć jestem zadowolony z pracy ;)
- Przemo8882
- x 9
oryginalna zabudowa skrzyni ładunkowej
Po przeróbkach
Po przeróbkach
Autor oryginalnej podłogi się nie wysilił, jeśli idzie o rysunek
Po przeróbce zdecydowanie lepiej. Choć te ciemniejsze mazy, nieprzekonujące. Ale i tak zdecydowanie lepiej
Po przeróbce zdecydowanie lepiej. Choć te ciemniejsze mazy, nieprzekonujące. Ale i tak zdecydowanie lepiej
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Przemo8882
- x 9
Po stronie autora widnieje mnóstwo "baboli". Sam autor zaleca malowanie całego modelu. Moim celem jest
jego dokończenie . Moje doświadczenie jeżeli chodzi o jakieś realne odwzorowanie np desek jest na poziomie 0
jego dokończenie . Moje doświadczenie jeżeli chodzi o jakieś realne odwzorowanie np desek jest na poziomie 0
Przemo8882 pisze: ↑sob lut 05 2022, 21:39 Moje doświadczenie jeżeli chodzi o jakieś realne odwzorowanie np desek jest na poziomie 0
One się będą dobrze komponować z resztą modelu.
Co najmniej, "rysunek" na danej desce, nie powinien przechodzić płynnie na kolejną, tylko kończyć się jej na krawędzi.
No chyba, że to brud.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Przemo8882
- x 9
Zdecydowanie brud
- Przemo8882
- x 9
Tak prezentuje się na dzień dzisiejszy
- Przemo8882
- x 9
Lepsze zdjęcia dołączę w dalszej części prac
Z tego co widać, a faktycznie zdjęcia mogłby być ciut większe model wygląda dobrze. Retusz dobrze dobrany, nie widać załamań kartonu.
Interesuje mnie dach i światła. Kierunkowskazy tłoczyłeś w folii? A co z reflektorami głównymi ??
Dawno, dawno temu go składałem ( ale se napisałem..., będzie z 10 lat ), i choć dostałem kubeł zimnej wody na kark to i tak model bardzo mi się podobał, a przede wszystkim budując go nabyłem sporo doświadczenia w tym pięknym hobby.
Interesuje mnie dach i światła. Kierunkowskazy tłoczyłeś w folii? A co z reflektorami głównymi ??
Dawno, dawno temu go składałem ( ale se napisałem..., będzie z 10 lat ), i choć dostałem kubeł zimnej wody na kark to i tak model bardzo mi się podobał, a przede wszystkim budując go nabyłem sporo doświadczenia w tym pięknym hobby.
Pozdrawiam,
Karol
Karol