Przednie reflektory wykonałem wg własnego uznania aby były lepiej widoczne niż w wycinance. Kierunkowskazy toczyłem w opakowaniu po lekach i malowałem od środka flamastrem do tablicy. Co do kabiny to zrezygnowałem z otwieranych drzwi bo musiałbym malować cały model. Autor źle opracował szkielet karabiny przez co całość nie chciała pasować. Musiałem przesunąć konstrukcje tak aby spasowac do siebie elementy dachu.
Żuk A 11B modelik
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
- Przemo8882
- x 9
Re: Żuk A 11B modelik
Przednie reflektory wykonałem wg własnego uznania aby były lepiej widoczne niż w wycinance. Kierunkowskazy toczyłem w opakowaniu po lekach i malowałem od środka flamastrem do tablicy. Co do kabiny to zrezygnowałem z otwieranych drzwi bo musiałbym malować cały model. Autor źle opracował szkielet karabiny przez co całość nie chciała pasować. Musiałem przesunąć konstrukcje tak aby spasowac do siebie elementy dachu.
- Przemo8882
- x 9
Model ukończony!
Dziękuję wszystkim za oglądanie i za dobre rady
W modelu wprowadziłem trochę detali które moim zdaniem wyszly na plus ( plandeka, haki, czarne tablice rejestracyjne itd.)
Dziękuję wszystkim za oglądanie i za dobre rady
W modelu wprowadziłem trochę detali które moim zdaniem wyszly na plus ( plandeka, haki, czarne tablice rejestracyjne itd.)
Bardzo udany model
Zawsze trzeba mieć świadomość jaka jest baza wyjściowa czyli wycinanka.
Świetnie poradziłeś.
Zawsze trzeba mieć świadomość jaka jest baza wyjściowa czyli wycinanka.
Świetnie poradziłeś.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Model wyszedł prima! (tylko tablica rejestracyjna jakaś taka… nie teges… - zgaduję, że wycinankowa)
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
- Przemo8882
- x 9
- Przemo8882
- x 9
Dzięki za opinie ;) Tablice wydrukowałem bez waloryzacji i tu słuszna uwaga, że można było się lepiej postarać w tej kwestii ;) W wycinance są białe tablice które jakoś mi nie pasowały.
Jeśli zajrzy tu kolega arklas, czyli nasz forumowy spec od tablic, to wcale niewykluczone, że Przemo będzie zrywał tę tablicę i montował nową
No chyba, że czcionka jest ok
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Zaglądał, widział. Wymiary tablic po 1976, numer sprzed 1976, czcionka z komputera, ale że to opracowanie żuka nie powala zachowaniem proporcji, to się nie wychylał.
Bardzo ładny Żuczek Ci wyszedł.
Na zdjęciu poniżej pokaże Ci jaki wyszedł wtedy mi. Model finalnie był prezentem dla teścia, który takim jeździł. Wzorowałem się na jednym zdjęciu jakie znalazłem w albumie żony
I wygląd końcowy..
Na zdjęciu poniżej pokaże Ci jaki wyszedł wtedy mi. Model finalnie był prezentem dla teścia, który takim jeździł. Wzorowałem się na jednym zdjęciu jakie znalazłem w albumie żony
I wygląd końcowy..
Pozdrawiam,
Karol
Karol
Podziwiam.
Coś niesamowitego.
No cóż. Jak to mówią, jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Stąd, że sam siebie zacytuję:
Pomijając jakość opracowania, Przemo naprawdę dobrze skleił to co dał zeszyt z modelem. Naprawdę dobrze. Wg mnie.
Na marginesie,
z zestawienia z modelem pokazanym przez Karola widać, że malowanie kartonówek "bez kształtu" pokazuje jaki dany model jest w istocie.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD