[R/G] Northrop XP-56 "Black Bullet" (Orlik 1/33)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Northrop XP-56 "Black Bullet" (Orlik 1/33)
Sposób pracy i zdjęcie wykonywanych kół bardzo przypominają relacje nieodżałowanego Wujka Andrzeja. Jeśli ma możliwość oglądania Twoich relacji to jestem pewien, że się szeroko uśmiecha.
Jarek
I to się nazywa komplement
Choć w to nie wierzę, to też mam taką nadzieję.
Andrzej nauczył mnie wiele. Zaczął, właściwie do niego, od kopa w d..ę, jak usiłowałem nieudolnie kleić Zis-5, że niby wielki waloryzator ze mnie (był). Stąd zresztą mój awatar. Szczęśliwie (dla mnie) stare posty zeżarła awaria forum .
To dla mnie niedościgły wzór. Z sentymentu trzymam nawet PW które wymienialiśmy.
To miłe porównanie, choć niezasłużone.
Nie da się podrobić gościa z klasą.
Niemniej staram się wdrażać jego myśl w życie. I nieskromnie powiem, że mimo ciągłego niedosytu, jestem gdzieś tam odrobinkę zadowolony (tak cichutko) z rezultatów.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Amen. To Twoje wycinanie wygląda jakby je laser z NASA wycinał, a nie zwykły skalpel łapą trzymany. "Prostota", czystość, Francja elegancja Grzegorzu.
Patrząc na to koło jak na tarczę zegara to jednak na 35 minucie widać jakiś zadziorjacob pisze:To Twoje wycinanie wygląda jakby je laser z NASA wycinał, a nie zwykły skalpel łapą trzymany.
Tak.
Jak sE kleję to słucham muzyki. Dziś głównie Arch Enemy. Delikatnie tupię nogą, a pewnie zaczynało się jakieś guitar solo i ręka drgnęła
A dla chętnych - Arch Enemy w październiku w Spodku. Mam nadzieję, że tzw "władze" (tfu, na psa urok) poddtrzymają odwołanie wirusa
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
A ja dziś słuchałem podcastu Łukasza Warzechy i mi się kółko w Ta-Go kiepskawo pomalowało. Muszę zmienić kanał i rozrzedzenie farby.gk pisze:Jak sE kleję to słucham muzyki.
Cud że te kółka przy takiej muzie nie wyszły kwadratowegk pisze:Dziś głównie Arch Enemy
Ale przez Ciebie, tak, przez to że podałeś nazwę tego nieznanego mi zespołu a ja w jutjubie znalazłem jeden z teledysków to teraz mam zagwozdkę czy mam sobie zrobić planowane dredy czy jednak zamiast tego zafarbować sobie włosy na niebiesko.
A jeśli już o muzie mowa to kilka dni temu przypadkiem znalazłem na jutjubie utwory Raplha Kaminskiego (Kosmiczne energie) i w pierwszej chwili stwierdziłem że ... Kwinto ... kto/co to jest W drugiej że to ciekawe jednak. Potem jakiś inny utwór, wywiad jeden i drugi, następne utwory i jestem pod wielkim wrażeniem. Na ale ja już nie jestem w kwiecie wieku i death metalu choćby i on był "melodic" mogę jak najbardziej posłuchać ale nie dłużej niż przez 6 minut i 25 sekund.
Podziwiam wycinanie kółek skalpelem. Ja robię to cyrklem lub laserem (w zasadzie, to laserem wycina mi KoTeBi) A Arch Enemy tak, choć wolę klasycznie: Death, Carcass, Sepultura, chyba, że mam natchnienie, to idą audiobooki.
Pozdrowienia z Czech
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
----------------------
Dumny właściciel portalu: Kartonowa Kolej
Dumny członek grupy: Bielska Strefa Modelarska
Dla mnie jest kojąca.
Ralf jest spoko. Lubię. Choć wolę go z wizją, bo to niezły freak. Ale spoko.
Carcass grają razem z Arch Enemy w październiku jako special guest + Unto Others. No i gwiazda - Behemoth
Bilety już mam
A tymczasem oszlifowały się kółka. Wetknąłem do wkrętarki.
Tu szykuje się drugie do kręcenia:
I osłona kabiny:
I na tym szczęście się skończyło.
Jak się zostawia model na dłuższy czas, to potem można zapomnieć co się chciało zrobić
Specjalnie zrobiłem sobie kopyto owiewki troszkę dłuższe, żeby wydłużyć ramki poprzez wklejenie wstawek z zielonych resztek po odciętych lotkach. Niestety w ferworze walki zapomniałem. Dziwiłem się nawet po co tak zrobiłem
Ramka nie zakrywa bowiem czarnego pola, które jest wyrysowane za duże. Miałem chytry plan wydłużyć ramki. Niestety przypomniałem sobie o nim po naklejeniu ramek
Teraz opcje są takie:
Dorobić pasek z tyłu owiewki, tak aby czarne pole z przodu było zakryte, albo:
olać to i przykleić jak fabryka dała
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Wiem, że to nie plebiscyt ale opcja z paskiem z zapasu papieru z tyłu jest najlepsza, z tym czarnym z przodu wygląda jak z podbitym okiem.
- Sklejacz Maciej
- x 108
Myślę tak samo jak Jacob.... Jeśli oczywiście potrzebujesz motywacji Grzegorzu.
ale oczywiście zrobisz jak zechcesz...
Pozdrawiam.
ale oczywiście zrobisz jak zechcesz...
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.