Jakis czas temu juz pytalem sie w paru miejscach w tej sprawe i nigdy nie dostalem konkretnej odpowiedzi. Widze , ze przybylo tu troche nowych kolegow wiec moze ktos dopowie cos w tym temacie . Moze posiada ktos z Was jeszcze jakies fotki bo ja mam tylko takie cos i niewiele widac Ponoc nie wszystkie zostaly sprzedane i pare sztuk zostalo w kraju . Pytanie tylko gdzie
Okonku do BWP1 jest taki albumik wydawnictwa Lampart można to zamówić z nowej techniki woskowej, a co do BWP2 to chyba teź był kiedyś tam jakiś artykuł ale muszę udać się do kumpla i głębiej to zbadać
pozdrawiam
Jasne ale mi nie potrzebny model w skali 1/1 tylko wszelkie informacje o sluzbie w WP. Z tego co wiem bylo ponad 50 sztuk i po krotkim czasie zostaly sprzedane do jednego z krajow afrykanskich . Powodem mialo byc nieznormalizowane uzbrojenie . Slyszalem , ze pare sztuk jednak przy przekazaniu zostalo odrzuconych przez kupca i pozostaly w kraju . Najbardziej cieszylbym sie z jakiejs fotki bo z tej co posiadam jak widac mozna tylk wywnioskowac , ze numer byl malowany na przedniej czesci blotnika podobnie jak w 1 -kach . Mam rozpoczety model Dragona , ktory juz dwa lata lezakuje wiec chyba czas powoli go skonczyc .
W naszej armii już takich cudeniek nie ma. Bodajże do 92r. było kilka sztuk w jednostce w Hrubieszowie, ale po zerwaniu kontaktow z Rosją przekazano je na Ukrainę. Powód tego był taki, że za drogie były części zamienne. Dostaliśmy za to kilka "jedynek". Myślę,że nic nie pokręciłem.
Pozdrawiam.