[R/G] MiG 29 A (WAK 1/33)
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] MiG 29 A (WAK 1/33)
jacob,
nie wymieniłeś jednego kluczowego czynnika. Czynnika ludzkiego. Któren potrafi wszystko spie....
To takie słabe ogniwo
Tak. Każdy goni jakiegoś króliczka.
Więc goniąc, najpierw przymierzyłem czy będzie się zgrywał otwór w cz. 5 z wnęką podwozia.
Okazało się, że nie jest źle, więc uformowałem część do końca:
I "uzbroiłem" w sklejki:
I powoli przykleiłem. Siadło dość znośnie, ale dalej trzeba będzie gonić króliczka w innym modelu
Dwa kolejne elementy cz. 6 i 7 są mniejsze i mniej wymagające. A po nich to już z górki, bo reszta części nie stanowi szczególnego wyzwania. Choć oczywiście czynnik ludzi może to i owo zepsuć.
nie wymieniłeś jednego kluczowego czynnika. Czynnika ludzkiego. Któren potrafi wszystko spie....
To takie słabe ogniwo
Tak. Każdy goni jakiegoś króliczka.
Więc goniąc, najpierw przymierzyłem czy będzie się zgrywał otwór w cz. 5 z wnęką podwozia.
Okazało się, że nie jest źle, więc uformowałem część do końca:
I "uzbroiłem" w sklejki:
I powoli przykleiłem. Siadło dość znośnie, ale dalej trzeba będzie gonić króliczka w innym modelu
Dwa kolejne elementy cz. 6 i 7 są mniejsze i mniej wymagające. A po nich to już z górki, bo reszta części nie stanowi szczególnego wyzwania. Choć oczywiście czynnik ludzi może to i owo zepsuć.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ukształtowanie cz. 6:
i przymiarka na taśmę:
I przylepione:
Oraz część nr 7:
Tym samym model prawie gotowy. Reszta elementów to didaskalia
A i wyciągnąłem wnioski z poprzedniego Miga. Tym razem wystający za daleko rant na spodzie cz. 7 jest o połowę mniejszy . Trzeba było jeszcze o włos ciąć bardziej w stronę wewnętrznej obrysu. Trzeciego nie będę robił, ale kto wie może by wreszcie siadło
i przymiarka na taśmę:
I przylepione:
Oraz część nr 7:
Tym samym model prawie gotowy. Reszta elementów to didaskalia
A i wyciągnąłem wnioski z poprzedniego Miga. Tym razem wystający za daleko rant na spodzie cz. 7 jest o połowę mniejszy . Trzeba było jeszcze o włos ciąć bardziej w stronę wewnętrznej obrysu. Trzeciego nie będę robił, ale kto wie może by wreszcie siadło
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Doszedł nos.
Fajnie się klei.
Niestety zachowałem się jak Krychowiak:
W elemencie na samym początku krawędzi natarcia (ten "trójkąt") zeszlifowałem górną krawędź za mało. Zacząłem szlifować, starłem samą krawędź, coś mniĘ odciągnęło, zapomniałem dokończyć. Przykleiłem. I nerw. Bo to trzeba zeszlifować na głębokości około 2 mm. Wtedy ładnie siada. Nie chciałem już odrywać, bo to się może rożnie skończyć. I tak zostawiłem. Jest nieładny "schodek", którego miało nie być
I jeszcze trzy obrazki:
Fajnie się klei.
Niestety zachowałem się jak Krychowiak:
W elemencie na samym początku krawędzi natarcia (ten "trójkąt") zeszlifowałem górną krawędź za mało. Zacząłem szlifować, starłem samą krawędź, coś mniĘ odciągnęło, zapomniałem dokończyć. Przykleiłem. I nerw. Bo to trzeba zeszlifować na głębokości około 2 mm. Wtedy ładnie siada. Nie chciałem już odrywać, bo to się może rożnie skończyć. I tak zostawiłem. Jest nieładny "schodek", którego miało nie być
I jeszcze trzy obrazki:
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ideał Mistrzu. Tego nie można już lepiej zrobić. Ale można a nawet trzeba zrobić film jak się takie cudo robi. Jakość wycinania i łączenia wyrywa z butów a z binokli gały wybiły mi szkła. Nie ma bola, jestem pewien, że Wujek Andrzej nie tylko się uśmiecha ale bije gromkie brawo. GK - Genialny Kontynuator.
Grzesiek! Naprawdę nie mam pojęcia o co Ci chodzi i o jakim błędzie piszesz Dla mnie wszystko jest elegancko a lina modelu przepiękna
Pozdr
Piotr
Pozdr
Piotr
Diament powstaje w wysokiej temperaturze
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
i wysokim ciśnieniu ;)
-------------------------------------------------
ORP Piorun (422) 1:50 R/C ORP Groźny (351) 1:50 R/C Kuter KP-174 1:50 R/C
ORP Sokół (294) 1:100 Kuter rakietowy projektu 183R "Komar" 1:100
Byłby Ideał ... gdyby nie ten "schodek"Ideał Mistrzu
To kwestia nienależytego przygotowania elementu do przyklejenia.
Ta krawędź zaznaczona gustowną strzałką.
Nie zeszlifowana właściwie krawędź po wewnętrznej stronie elementu. Na schematycznym szkicu po lewej to co jest, a po prawej jak powinienem zeszlifować. Po lewej stronie kadłuba jest ok, a tutaj jest schodek, a powinno być "gładkie" przejście jednej płaszczyzny w drugą (mikroschodek )
To przez mundial
Mili z Was kompani, ale do ideału to naprawdę sporo brakuje. Co nie znaczy, że nie wygląda fajnie .
Tylko ten schodek - po prostu irytuje mnie własna nieuwaga.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Mundial, a co to takiego? Chyba że moondial. Patrzysz na księżyc, wyć się chce, raczki grabieją i pazurki rosną to i precyzyjnie sklejać trudno...
Jutro to jacob odszczekasz, jak nasze orły rozstrzelają Francuzów 3:0
I w tym momencie się obudziłem
Jutro przed 16:00 musze wrzucić aktualizację, bo potem tylko srom
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nie srom potem, ale w trakcie meczu Francuzi nas biegunkOM potraktujOM. Jak to leciało, aha - biegam wokół ciebie, biegam wokół ciebie, biegam...