Kawanishi N1K2 Shinden Kai / George/ Hasegawa 1/48
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Kawanishi N1K2 Shinden Kai / George/ Hasegawa 1/48
Przedstawiam moją najnowszą plasykową instalację.
Modelik prosto z pudła + lufy Mastera+ pasy z zapasów.
Kilka fotek, nie marudzić na jakość.
N1K2-J Shiden-kai "343-C-45" dowódcy 701 Dywizjonu 343 Grupy Powietrznej (701 Hikotai / 343 Kokutai)
Miłego oglądania i mam nadzieję że nikt nie rzuci kawą w monitor.
Modelik prosto z pudła + lufy Mastera+ pasy z zapasów.
Kilka fotek, nie marudzić na jakość.
N1K2-J Shiden-kai "343-C-45" dowódcy 701 Dywizjonu 343 Grupy Powietrznej (701 Hikotai / 343 Kokutai)
Miłego oglądania i mam nadzieję że nikt nie rzuci kawą w monitor.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Re: Kawanishi N1K2 Shinden Kai / George/ Hasegawa 1/48
Podoba się.
Jak bym miał być upierdliwy to bym powiedział, że na lewej stronie samolotu przebarwienia zielonego za wydechem mają taki sam kolor jak na sterze kierunku, co samo w sobie jest zastanawiające
Ale nie jestem.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Grzegorz, wydaje mi się , że kolor farby za wydechem jest brązowo-brunatny i matowy. Podobieństwo jest chyba tylko w sposobie cieniowania czyli jakby pasy poziome ale nie w kolorze.
Rozumiem Twój pogląd, ale zupełnie go nie podzielam. Dla mnie to green zinc chromate. I za wydechem i na górze statecznika
Co oczywiście nie ma żadnego znaczenia. Bo jak zwykle u Marka jest moc.
Jak już miałbym rozbierać na czynniki pierwsze to wg mnie, w szczególności należy docenić zaj...sty żółty pas na krawędzi natarcia skrzydeł. Genialny. I bardzo ciekawe obtarcia kadłuba przy kabinie.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Ciekawe obtarcia to chyba od tego, że pilot kurdupel miał problemy z wchodzeniem do kabiny i nóżkami lakier wyświechtał. Miejscami do duralu .
Dziękuję za komentarze.
Wiem że te moje modeliki niczego i nikomu nic nie urywają, ale żeby szydzić.
Wiem że te moje modeliki niczego i nikomu nic nie urywają, ale żeby szydzić.
Wymiary i zdjęcia maszyny pokazują że miała dość wysokie burty. Watro spojrzeć na fotki.
Pozdrawiam Marek - sklejacz fabrycznych części,przeznaczonych do samodzielnego montażu.
Marek, no co Ty jaka szydera ? Japońce to raczej niewysokie są i ta rzeczywiście wysoka burta ułatwiała szlifowanie lakieru. No bo od czego, te obtarcia jak nie od tego ? A ja to bym chciał tak kleić a właściwie malować modele plastikowe na takim poziomie jak Ty (ja to kompletnie zielony jestem w tej materii). I nie musi nic urywać, żeby model wyglądał atrakcyjnie i żeby być z niego zadowolonym. Modelarstwo ma to do siebie w odróżnieniu do np. sportu, że z wiekiem i rosnącym doświadczeniem modele są z reguły coraz lepsze. A w sporcie z wiekiem poświęcasz coraz więcej czasu na trening, rośnie doświadczenie a wyniki coraz gorsze. I tym nieuniknionym poniekąd progresem w modelarstwie się pocieszam bo mam w planach kilka plastików w tej skali i chciałbym aby wyglądały modelarsko tak jak Twój Shinden.
Mareczku, weź nie pitol.
Bardzo dobre modele. Ładnie, z wyczuciem malowane.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Szydercza Gała
- x 169
Fajny, jak zawsze, a zdjęcia ciulowe.... jak zawsze
NUR FüR MASON!!!!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!
ZŁO SQUAD
WSPÓŁZAWODNICTWO RACJONALIZATORSKIE- DŹWIGNIĄ POSTĘPU TECHNICZNEGO!
NIE OTWIERAM MINIATUREK !!!