[R] ORP BOLKO 1:75
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
- x 266
Re: [R] ORP BOLKO 1:75
Witam
Pomimo upału jednak coś ulepiłem . " Choinka " dostała światełka , tratwy zamontowane , dorobione parę bloczków i upaprałam . Elementy postawione tylko do fotki
do następnego spotkania
Sławek
Pomimo upału jednak coś ulepiłem . " Choinka " dostała światełka , tratwy zamontowane , dorobione parę bloczków i upaprałam . Elementy postawione tylko do fotki
do następnego spotkania
Sławek
Pięknie ale ... w niektórych miejscach farba jakby cieńszą warstwą była kładziona i trochę prześwituje jaśniejszy karton. Czy to jest ostateczne malowanie ? I czy do drzwi będą jeszcze dorobione klamki (nie wiem jak to się fachowo nazywa ) ?
-
- x 266
To nie jest ostateczne malowanie , będzie jeszcze sporo drobnych elementów dorabianych
Kamień spadł mi z sercasławomir kromer pisze:To nie jest ostateczne malowanie...
-
- x 266
Witam
Niektóre elementy już zamocowane na stałe inne dorobione .Trochę upaprany kadłub - nadbudówka postawiona do fotki
do następnego spotkania
Sławek
Niektóre elementy już zamocowane na stałe inne dorobione .Trochę upaprany kadłub - nadbudówka postawiona do fotki
do następnego spotkania
Sławek
No to całe szczęście bo "klamek" w drzwiach nadal brak.sławomir kromer pisze: nadbudówka postawiona do fotki
Na jednych drzwiach je widzę ale wyglądają jakby były jeszcze nie pomalowane. Czy nie łatwiej pomalować takie druty przed wklejeniem ?
I czy na kominie te miedziane oczka imitujące jak się domyślam jakieś mechanizmy zamykające te klapy były w oryginale mosiężne czy jeszcze je będziesz malował ?
-
- x 266
Z klamkami to była tylko próba . Kółeczek nie będę malował
-
- x 266
Witam
Drobiazgi przybywają
do następnego spotkania
Sławek
Drobiazgi przybywają
do następnego spotkania
Sławek
Piękna rzecz Sławek.
Oczywiście można by się czepiać jakichś drobnostek - dla samego czepiania się . Nie jest "sterylnie", niemniej bardzo mi się podoba.
Oczywiście można by się czepiać jakichś drobnostek - dla samego czepiania się . Nie jest "sterylnie", niemniej bardzo mi się podoba.
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
-
- x 266
Witam
Coraz drobniejsze elementy to wolniej przybywa . Trochę pobawiłem się się z odbojnicami i upaprałem kadłub .Przetarcia na kadłubie będa retuszowane na koniec . Nadbudówka postawiona tylko do fotki
DO następnego spotkania
Sławek
Coraz drobniejsze elementy to wolniej przybywa . Trochę pobawiłem się się z odbojnicami i upaprałem kadłub .Przetarcia na kadłubie będa retuszowane na koniec . Nadbudówka postawiona tylko do fotki
DO następnego spotkania
Sławek