[R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] Parowóz Pm 36-2 projekt własny 1:25
@ManiekB zapewniam że to torowisko będzie jeszcze ulepszane, teraz jest na razie takie bo było mi potrzebne by uzyskać wymiary wysokości dachu budy maszynisty i budy tendra.
Bry.
Jako ze parowóz jest już prawie gotów, to czas na podwozie tendra. Bardzo trudno było o fotki, ale jak zawsze można liczyć na innych kolegów. Za wszelką pomoc wielkie dzięki i chylę czoło przed tymi którzy mają i się podzielą. WIELKI SZACUN.
A jeśli ktoś też przymierza się do zrobienia tego loka to podłoga w tendrze powinna być szersza od wycinankowej(Pemy aero) o 3,5mm. Przynajmniej tak to wyszło u mnie. Tyle na dziś jeśli są jakieś obiekcje walcie jak w dym
Pozdrawiam Piotr.
Jako ze parowóz jest już prawie gotów, to czas na podwozie tendra. Bardzo trudno było o fotki, ale jak zawsze można liczyć na innych kolegów. Za wszelką pomoc wielkie dzięki i chylę czoło przed tymi którzy mają i się podzielą. WIELKI SZACUN.
A jeśli ktoś też przymierza się do zrobienia tego loka to podłoga w tendrze powinna być szersza od wycinankowej(Pemy aero) o 3,5mm. Przynajmniej tak to wyszło u mnie. Tyle na dziś jeśli są jakieś obiekcje walcie jak w dym
Pozdrawiam Piotr.
Klint wysłałem wiadomość PW
Witam.
Wózki w miarę jakoś wyglądają, dokleję dekle i trza będzie ożenić je ze skrzynią tendra. Jak na fotkach skrzynia wygląda tak. Poczyniłem też przymiarki ramy tendra do wózków, ech by człowiek dysponował by większą ilością szczegółowych fotek to by było. Ale niestety mam tylko tyle i tyle też widać w modelu.
Jak by to powiedzieć,zawsze chciało by się lepiej ale wyszło jak wyszło.
Pozdrawiam Piotr.
Wózki w miarę jakoś wyglądają, dokleję dekle i trza będzie ożenić je ze skrzynią tendra. Jak na fotkach skrzynia wygląda tak. Poczyniłem też przymiarki ramy tendra do wózków, ech by człowiek dysponował by większą ilością szczegółowych fotek to by było. Ale niestety mam tylko tyle i tyle też widać w modelu.
Jak by to powiedzieć,zawsze chciało by się lepiej ale wyszło jak wyszło.
Pozdrawiam Piotr.
- Sklejacz Maciej
- x 103
Jest super.
oglądam, a właściwie podziwiam warsztat i kunszt.
Pozdrawiam.
oglądam, a właściwie podziwiam warsztat i kunszt.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Witam!
Doskonały wynik!
A jak wygląda skrzynią tendеra w komplecie na ramie? Możesz zrobić zdjęcie?
Doskonały wynik!
A jak wygląda skrzynią tendеra w komplecie na ramie? Możesz zrobić zdjęcie?
Agnosco praesens et praeteritum