FM-2 Card Army 1:33
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: FM-2 Card Army 1:33
Zgadza się, zgadza. Na żywo robi jeszcze lepsze wrażenie.
-
- x 99
Ogłaszam oficjalny koniec klejenia FM-2.
Dla mnie kleiło się super, chociaż zwijanie tych cienkich rurek to było wyzwane. Co do nitowania to nie do końca jestem zadowolony z końcowego efektu nie mówiąc o tym, że trochę się w jednym miejscu delikatnie zdeformowało górne poszycie płata, bo strasznie trudno takie przenitowane poszycie przykleić. Sam model bardzo dobrze opracowany. Ze względu na skomplikowane podwozie i kolejność klejenia jakie zaproponował autor strasznie trudno skorygować drobne błędy i zachować symetrię modelu. Lusterka wstecznego nie przykleiłem bo na żadnym zdjęciu nie widziałem takiego.
Poniżej galeria. Nie miałem już siły zrobić lepszej sesji. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie autora opracowania.
Dla mnie kleiło się super, chociaż zwijanie tych cienkich rurek to było wyzwane. Co do nitowania to nie do końca jestem zadowolony z końcowego efektu nie mówiąc o tym, że trochę się w jednym miejscu delikatnie zdeformowało górne poszycie płata, bo strasznie trudno takie przenitowane poszycie przykleić. Sam model bardzo dobrze opracowany. Ze względu na skomplikowane podwozie i kolejność klejenia jakie zaproponował autor strasznie trudno skorygować drobne błędy i zachować symetrię modelu. Lusterka wstecznego nie przykleiłem bo na żadnym zdjęciu nie widziałem takiego.
Poniżej galeria. Nie miałem już siły zrobić lepszej sesji. Pozdrawiam wszystkich a szczególnie autora opracowania.
- Heinrich Kosmala
- x 169
Super wykonanie – gratulacje!
Ależ ona jest jak najbardziej ok!Mateusz Skałecki pisze: ↑sob paź 14 2023, 19:17 Poniżej galeria. Nie miałem już siły zrobić lepszej sesji.
Wspaniale wykonany model.
Trochę dziwnie wg mnie wygląda z tym jednym skrzydłem złożonym a drugim rozłożonym a może należałoby powiedzieć jednym jeszcze nie rozłożonym, a może jednak jednym jeszcze nie złożonym. No można się zakałapućkać.
Ale rozumiem zamysł zaprezentowania mechanizmu składania/rozkładania skrzydła.
Trochę dziwnie wg mnie wygląda z tym jednym skrzydłem złożonym a drugim rozłożonym a może należałoby powiedzieć jednym jeszcze nie rozłożonym, a może jednak jednym jeszcze nie złożonym. No można się zakałapućkać.
Ale rozumiem zamysł zaprezentowania mechanizmu składania/rozkładania skrzydła.
- Sklejacz Maciej
- x 108
Pamiętając poprzednie dokonania autora, było wiadomo, że powstanie wspaniały model. No i się nie rozczarowałem, bo model jak poprzedni zaiste wyborny. Świetne zdjęcia, zacna praca i gratuluję bardzo.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
-
- x 33
Gratuluję! Przepiękne wykonanie modelu.
Wspaniały!