[R] ORP Krakowiak 1:200 WAK
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Re: [R] ORP Krakowiak 1:200 WAK
Zbliża się finał.
Szacunek za doprowadzenie masztu i flaglinek do końca, mimo przygód.
Entuzjazm na 5 . Co daje perspektywę na lepszy kolejny okręt.
Już mnie ciekawi co następne
Szacunek za doprowadzenie masztu i flaglinek do końca, mimo przygód.
Entuzjazm na 5 . Co daje perspektywę na lepszy kolejny okręt.
Już mnie ciekawi co następne
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,
Normalnie wiedziałem, że w kiedys to napiszę po tym jak wstawiłeś post o urwanej reji.
Świetna robota.
Normalnie wiedziałem, że w kiedys to napiszę po tym jak wstawiłeś post o urwanej reji.
Świetna robota.
Kleje bo lubię!!!
- Sklejacz Maciej
- x 108
Witam Kolegów
Dzięki za pozytywny oddźwięk
Ale pójdę za powiedzeniem, że "nie zmienia się koni, które dobrze ciągną" ?, (albo płyną )
Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce
Dzięki za pozytywny oddźwięk
Przyznaję, że w tej kwestii też jest już pewien plan. Ale marynarze to przesądna strasznie grupa więc nie chcę póki co zapeszać.
Ale pójdę za powiedzeniem, że "nie zmienia się koni, które dobrze ciągną" ?, (albo płyną )
Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce
obecnie zamrożony:Iskander M (MZKT 79300 Astrolog)
już po: ORP Krakowiak, T-72M, Opel Blitz 3,6S, SdKfz 233.
Przeglądałem sobie jeszcze raz ostatnie zdjęcia. Gdzie jest jedno pióro lewej śruby ?
pzdr Grzegorz
ZŁO SQUAD
ZŁO SQUAD
- Sklejacz Maciej
- x 108
Witam Kolegów
Zanim zacznę niewielką aktualizację, czas na trochę okruchów przeszłości
Całe szczęście jest jedno zapasowo-kserowe. Teraz to ono będzie miało swoje pięć minut.
A teraz czas na drobną garść nowości. Trochę szybkich zdjęć improwizowanych z dzisiaj, bo nad modelem ciągle pracuję.
Teraz pozostało mi wybrać się na drugą burtę. I naprawdę zaczynam wierzyć, że uda mi się doprowadzić sprawę z Krakowiakiem do szczęśliwego zakończenia.
Dziękuję i Pozdrawiam.
Zanim zacznę niewielką aktualizację, czas na trochę okruchów przeszłości
Otóż drobne elementy okrętów, to według mnie bardzo chytre i przebiegłe bestie Ani nie wiem kiedy, nawet nie wiem, czy to była spontaniczna ucieczka, czy też zaplanowane działanie z pomocą kogoś z zewnątrz, zupełnie nic Ani pościg, ani szeroko zakrojona akcja poszukiwawcza nie przyniosła żadnych rezultatów. Z żalem muszę przyznać, że ucieczka zakończyła się sukcesem. pióro śruby zniknęło definitywnie i raczej już pewnie nie wypłynie nigdzie.
Całe szczęście jest jedno zapasowo-kserowe. Teraz to ono będzie miało swoje pięć minut.
A teraz czas na drobną garść nowości. Trochę szybkich zdjęć improwizowanych z dzisiaj, bo nad modelem ciągle pracuję.
Teraz pozostało mi wybrać się na drugą burtę. I naprawdę zaczynam wierzyć, że uda mi się doprowadzić sprawę z Krakowiakiem do szczęśliwego zakończenia.
Dziękuję i Pozdrawiam.
- Sklejacz Maciej
- x 108
Witam Szanownych Kolegów.
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to nie jest galeria końcowa. To kolejna aktualizacja. To prawda, że według mnie do końca pozostało już bardzo niewiele , ale na pewno wprawne i czujne oko niejednego doświadczonego kolegi wykryje jeszcze tych kilkanaście brakujących detali. NO i na koniec trzeba będzie zrobić sensowną podstawkę bo gablota ochronna od jakiegoś czasu jest już w użyciu.
A że dziś był dzień pełen ładnego światła i było też trochę wolnego czasu postanowiłem zrobić zdjęcia modelu w stanie na dzień dzisiejszy.
I tak oto narodziła się ta aktualizacja, zapewne jedna z ostatnich
No dobra, może trochę przesadziłem z ilością zdjęć, ale to dlatego, że rok temu, gdy zaczynałem budowę wcale nie miałem wielkiej wiary w to, że uda mi się dobrnąć z budową okrętu do miejsca, w którym jestem obecnie.
W sumie więc co mi tam. Oto więc część druga sesji zdjęciowej:
Wszystkim, którzy cierpliwie obejrzeli do końca, bardzo dziękuję. Imam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce, gdy model będzie już ukończony.
Pozdrawiam. Do zobaczenia.
Na początku chciałbym zaznaczyć, że to nie jest galeria końcowa. To kolejna aktualizacja. To prawda, że według mnie do końca pozostało już bardzo niewiele , ale na pewno wprawne i czujne oko niejednego doświadczonego kolegi wykryje jeszcze tych kilkanaście brakujących detali. NO i na koniec trzeba będzie zrobić sensowną podstawkę bo gablota ochronna od jakiegoś czasu jest już w użyciu.
A że dziś był dzień pełen ładnego światła i było też trochę wolnego czasu postanowiłem zrobić zdjęcia modelu w stanie na dzień dzisiejszy.
I tak oto narodziła się ta aktualizacja, zapewne jedna z ostatnich
No dobra, może trochę przesadziłem z ilością zdjęć, ale to dlatego, że rok temu, gdy zaczynałem budowę wcale nie miałem wielkiej wiary w to, że uda mi się dobrnąć z budową okrętu do miejsca, w którym jestem obecnie.
W sumie więc co mi tam. Oto więc część druga sesji zdjęciowej:
Wszystkim, którzy cierpliwie obejrzeli do końca, bardzo dziękuję. Imam nadzieję, że do zobaczenia wkrótce, gdy model będzie już ukończony.
Pozdrawiam. Do zobaczenia.
Jak na pierwszy model okrętu to wyszło lepiej niż super ; ) I to jeszcze Hunta II, który nie jest mimo pozorów nie jest najłatwiejszym modelem. Ale wziąłeś temat na klatę, PMW odhaczona
Moje galerie i relacje - https://kartonowe-hobby.pl/galeria-i-relacje/
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
Mój kanał na YouTube - https://www.youtube.com/@kartonowe-hobby
- Sklejacz Maciej
- x 108
Witam Szanowne Towarzystwo.
Tak się składa, że dla mnie jako Polaka, jutro dzień bardzo szczególny. Święto Odzyskanie Niepodległości To z pewnością także czas, kiedy możemy pokłonić się wszystkim tym którzy w przeszłości o tę niepodległość walczyli, różnymi sposobami, różnymi drogami i w różnych bardzo miejscach.
Tak się złożyło, że w tym roku powinienem zrobić i zamieścić końcową galerię swojego ostatnio ukończonego modelu i akurat jest to model niszczyciela służącego w okresie II wojny pod banderą Rzeczpospolitej. Niestety warunki oświetleniowe w bieżącym okresie nie są specjalnie łaskawe i mam problem ze zrobieniem porządnych zdjęć do galerii końcowej modelu. Cóż taki mamy klimat w listopadzie. Nic tylko cierpliwie czekać na lepsze światło.
Tak więc zamiast potężnej galerii końcowej, chciałbym dziś przedstawić kilka zajawek z ukończonego już modelu.
Tak więc proszę kolegów oto ORP Krakowiak, model ukończony, zabezpieczony gablotą, z którym nic już więcej robić nie zamierzam.
Oczywiście poza galerią końcową.
To na razie wszystko co udał mi się przygotować na dzień jutrzejszy, aby pokłonić się choć trochę Naszej historii. I gdy tylko nadarzą się lepsze warunki oświetleniowe postaram się zrobić sensowną i większą galerię końcową modelu.
Dzięki bardzo i Pozdrawiam.
Tak się składa, że dla mnie jako Polaka, jutro dzień bardzo szczególny. Święto Odzyskanie Niepodległości To z pewnością także czas, kiedy możemy pokłonić się wszystkim tym którzy w przeszłości o tę niepodległość walczyli, różnymi sposobami, różnymi drogami i w różnych bardzo miejscach.
Tak się złożyło, że w tym roku powinienem zrobić i zamieścić końcową galerię swojego ostatnio ukończonego modelu i akurat jest to model niszczyciela służącego w okresie II wojny pod banderą Rzeczpospolitej. Niestety warunki oświetleniowe w bieżącym okresie nie są specjalnie łaskawe i mam problem ze zrobieniem porządnych zdjęć do galerii końcowej modelu. Cóż taki mamy klimat w listopadzie. Nic tylko cierpliwie czekać na lepsze światło.
Tak więc zamiast potężnej galerii końcowej, chciałbym dziś przedstawić kilka zajawek z ukończonego już modelu.
Tak więc proszę kolegów oto ORP Krakowiak, model ukończony, zabezpieczony gablotą, z którym nic już więcej robić nie zamierzam.
Oczywiście poza galerią końcową.
To na razie wszystko co udał mi się przygotować na dzień jutrzejszy, aby pokłonić się choć trochę Naszej historii. I gdy tylko nadarzą się lepsze warunki oświetleniowe postaram się zrobić sensowną i większą galerię końcową modelu.
Dzięki bardzo i Pozdrawiam.
Bardzo ładne wykonanie. Gratuluję