I to rozwiewa wszelkie watpliwosci!! Jak nazwa wskazuje to jest ustrojstwo do gaszenia ognisk .Mimo wszytko fajowe to!! A moze ktos by opracowal modelik tego?? Zaj nie masz wiecej takich códek??
PKP też testowało kiedyś taki pojazd do rozmrażania zwrotnic. Nie wiem czy jeszcze go mają
Te ciężarówki z silnikami odrzutowymi to cywilne wersje pojazdów do dezaktywacji sprzętu bojowego. Nasi konstruktorzy opracowali analogiczny pojazd - silnik SO-3 na podwoziu Stara-266
ale na pewno mają czołgi
Kierowniku, czy mógłbyś rozwinąć ten wątek? Czytałem wprawdzie o tym, że w Polsce skonstruowano agregat drenarski na podwoziu T-34, oraz widziałem na zdjęciu T-34 przerobiony na jakiś ciągnik w kopalni Wujek, ale co robiły czołgi w PKP?
Jeśli można mówić o czołgach w PKP to parę razy widziałem na bocznicy niedaleko dworca Warszawa Wschodnia, podwozie czołgowe od T-54 (T-55) z zainstalowanymi różnymi urządzeniami typu żurawik , coś jakby wóz inżynierski. Podobną maszynierię widziałem też niedawno gdzieś na Śląsku, ale na podwoziu T-34. Zaznacze dodatkowo, że oba "czołgi" wchodziły w skład pociągów do układa podsypki na torowisko, układania trakcji i tym podobne.