Początkujący
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Początkujący
Witam wszystkich na forum. Mam na imię Adam. zamierzam zacząć kleić modele czołgów. Na początek planuję Panther Tank - AIFRIX w skali 1:72 . Prosze o opinie. mam także nadzieję, że znajdę tutaj pomoc. Kiedyś sklejałem modele samolotów ale dość dawno.
-
-
- x 8
Dziękuję za porady. Tylko nie bedę ukrywal, że na wybór modeli wlaśnie Airfrixa ma wpływ cena. No i teraz nie wiem co zrobić. Może na poczatek kupię 1 tańszy i wrazie jakby mi nie wyszedł to po prostu będę mniej załował. No i teraz text po który będziecie pewnie się słaniać po podlodze ze śmiechu. Mam takie pytanka. Czy w modelach instrukcje montażu są po Polsku? czy jest tam dodawany klej?
Adam, modele ...fiza mają paskudny plastik, zazwyczaj miękki i powyginany tak że trudno to posklejać do kupy. Może jednak lepiej wyskrob troszeczkę więcej grosza na lepszy model
A z takim tańszym na początek możesz poprostu nie dać sobie rady i zwątpić w swoje możliwości, bo może z tego wyjść mały koszmarek.
Ewentualnie zastanowił bym się nad mniejszą skalą 1:35 Italeri, te modele są już z przyzwoitego plastiku i napewno się dadzą bez problemu skleić. A cena jest naprawdę konkurencyjna w stosunku do 1:72.
Co do instrukcji po polsku to zazwyczaj takowej nie ma, lub jest jakaś szczątkowa, klej dodaje chyba tylko Academy /firma też godna polecenia/.
A z takim tańszym na początek możesz poprostu nie dać sobie rady i zwątpić w swoje możliwości, bo może z tego wyjść mały koszmarek.
Ewentualnie zastanowił bym się nad mniejszą skalą 1:35 Italeri, te modele są już z przyzwoitego plastiku i napewno się dadzą bez problemu skleić. A cena jest naprawdę konkurencyjna w stosunku do 1:72.
Co do instrukcji po polsku to zazwyczaj takowej nie ma, lub jest jakaś szczątkowa, klej dodaje chyba tylko Academy /firma też godna polecenia/.
Si vis pacem, para bellum.