Wzorniki kolorów
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Re: Hornet, nie interesują mnie wydruki kolorów, bo przy drukowaniu powstają przekłamania. Szukam oryginalnych, namalowanych wzorników różnych producentów. Przed zakupem można się zastanowic czy akurat dany kolor jest odpowiedni.
Już mi się zdrzyło kupić parę farbek "po opisie" i wyszła z tego wielka chała. Wolę zobaczyć co kupuję.
Re: Miku05, czy to ten sklep w "gwiazdach"?
Już mi się zdrzyło kupić parę farbek "po opisie" i wyszła z tego wielka chała. Wolę zobaczyć co kupuję.
Re: Miku05, czy to ten sklep w "gwiazdach"?
Pozdrawiam, Krzysztof "OldMan" Motyczyński
No właśnie nad tym myślę, żeby taką tabelę (wzornik) zrobić, nie tylko dla siebie ale dla szerszej rzeszy modelarzy. Technologię już mam opracowaną tylko nie wiem czy będą chętni.
Problem w tym czy taki "hand made" nie naruszy żadnych praw autorskich? Na GG Miku poruszył ten problem i szczerze mówiąc nie wiem co dalej z tym fantem zrobić. Może bardziej doświadczeni koledzy wypowiedzą się na ten temat?
Problem w tym czy taki "hand made" nie naruszy żadnych praw autorskich? Na GG Miku poruszył ten problem i szczerze mówiąc nie wiem co dalej z tym fantem zrobić. Może bardziej doświadczeni koledzy wypowiedzą się na ten temat?
- Artur Domański
Właśnie tak zmierzam zrobić jak powiada Miku.
Ktoś zapyta: czy to ma sens?
Wg mnie po części tak, ponieważ przed zakupem można dokładnie przyjrzeć się danej barwie i w świetle sztucznym i słonecznym oraz mieć czas na zastanowienie się nad zakupem. W sklepie w którym się zaopatruję mają taki wzornik do wglądu, ale jak tu się zastanowić na spokojnie kiedy reszta kupujących (oglądaczy) patrzy ci przez ramię?
Myślę, że lepij mieć coś takiego u siebie na warsztacie.
Pozdro dla wszystkich.
Ktoś zapyta: czy to ma sens?
Wg mnie po części tak, ponieważ przed zakupem można dokładnie przyjrzeć się danej barwie i w świetle sztucznym i słonecznym oraz mieć czas na zastanowienie się nad zakupem. W sklepie w którym się zaopatruję mają taki wzornik do wglądu, ale jak tu się zastanowić na spokojnie kiedy reszta kupujących (oglądaczy) patrzy ci przez ramię?
Myślę, że lepij mieć coś takiego u siebie na warsztacie.
Pozdro dla wszystkich.
- Artur Domański
Ale jakie kolory, każda firma ma swoja własna koncepcje na coponiektóre barwy. Humbrol, Model Master, Aeromaster, Gunze Sangyo, Revell, Tamiya itd.MIKU05 pisze:Ok Lent ale wg OldMan-a dalej jest to drukowane a On zmierza w kierunku pokrycia orginalnym lakierem wzorników.
Pozdrawiam MIKU05
Według której firmy bedzie to robił a gdzie Federal Standard