Wakacyjna zabawa forumowiczów
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Dobrze zatem koryguje odpowiedzi, bo odpowiedzi punktowane różniły się zczasem jednym państwem lub pojawiało się o jedno za mało...zatem wszyscy wymienili przynajmniej po 5...czyli wszyscy po 2 pkt...Niektórzy nabrali się na haczyk i zapominali o USA Pod latarnią zawsze najciemniej....
Ostatnio zmieniony pt lip 09 2004, 11:41 przez Vivit, łącznie zmieniany 1 raz.
Pytanie kolejne...
Pytanie nr 9.
Co to była Linia Maginota, gdzie się znajdowała, w jakich latach powstała i z czyjej inicjatywy ?
Odpowiedzi wyłącznie na adres vivit@o2.pl. Tym razem pytanie dotyczy jednego zagadniania więc będzie za 2 pkt.
UWAGA: !!!
Dla usprawnienia mojej pracy proszę maile tytułować następująco.
Np: odp na pytanie 8 + pseudonim
Pytanie nr 9.
Co to była Linia Maginota, gdzie się znajdowała, w jakich latach powstała i z czyjej inicjatywy ?
Odpowiedzi wyłącznie na adres vivit@o2.pl. Tym razem pytanie dotyczy jednego zagadniania więc będzie za 2 pkt.
UWAGA: !!!
Dla usprawnienia mojej pracy proszę maile tytułować następująco.
Np: odp na pytanie 8 + pseudonim
Wracamy do pytanie nr 8, którego autorem jest Messer.
Pytanie brzmiało:
Proszę podać wszystkie wersje produkowane seryjnie, oraz prototypy-projekty samolotu Messerschmitt Me-109. Wystarczy podać oznaczenie literowe.
Odpowiedź w/g autora jest następująca :
produkowane seryjnie:
B,C,D,E,F,G,K,T
prototypy: A,H,W,Z (Zwilling)
No więc tak pytanie było chyba nieczytelne choć autor napisał że produkowane seryjnie a nie te które wogóle nie powstały. Suma sumarum postanowiłem zaliczyć odpowiedź tym którzy podali 10 oznaczeń z 12. Tym którym się to nie udało przyznałem 1 pkt.
Po 2 pkt uzyskali :
Szydercza Gała
Gutor
Kopajt
mDoro
Gulus
Martez
Łosiu
Jeta
Balcer
Alabama
Kermeet
Dawidsan
Natomiast 1 pkt otrzymał
Arek początkujący
Korekta dla Messera 58% = Opkt karnych pytanie okazało się w sam raz...ani za prostre ani za trudne...brawo !!!
Pytanie brzmiało:
Proszę podać wszystkie wersje produkowane seryjnie, oraz prototypy-projekty samolotu Messerschmitt Me-109. Wystarczy podać oznaczenie literowe.
Odpowiedź w/g autora jest następująca :
produkowane seryjnie:
B,C,D,E,F,G,K,T
prototypy: A,H,W,Z (Zwilling)
No więc tak pytanie było chyba nieczytelne choć autor napisał że produkowane seryjnie a nie te które wogóle nie powstały. Suma sumarum postanowiłem zaliczyć odpowiedź tym którzy podali 10 oznaczeń z 12. Tym którym się to nie udało przyznałem 1 pkt.
Po 2 pkt uzyskali :
Szydercza Gała
Gutor
Kopajt
mDoro
Gulus
Martez
Łosiu
Jeta
Balcer
Alabama
Kermeet
Dawidsan
Natomiast 1 pkt otrzymał
Arek początkujący
Korekta dla Messera 58% = Opkt karnych pytanie okazało się w sam raz...ani za prostre ani za trudne...brawo !!!
Ostatnio zmieniony pn lip 12 2004, 11:29 przez Vivit, łącznie zmieniany 3 razy.