Tak sobie przeglądam strony internetowe, patrze, a tu coś czego jeszcze nie widzialem. Ktoś wie czy mozna kupic gdzies taki model w skali 1:72 ?
http://www.linux-penguin.org/achtungpan ... /kubus.htm
Samochód pancerny "Kubuś"
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Kubuś
Kilkanaście lat temu Kubuś był wydany jako vakuforma w skali 35, można z nigo zrobić całkiem przyzwoity model.
Nie pamiętam wytwórcy.
W 72 może Martola ma na stanie.
Oni mają producenta, który specjalizuje się w tej skali, lecz modele są wyłącznie sprzedawane w tym salonie.
Mój kolega zrobił w tej skali model samodzielnie z płytek w/ planów zamieszczonych w Modelarzu.
Najpierw na próbe z kartonu, po naniesieniu na poszczególne ścianki z plastiku.
Ze względu na dużą ilość ścianek slejanych pod różnymi kątami, model trudny do sklejenia, lecz satysfakcja duża.
Podejrzewam, że to jedyny model w Polsce.
Jurek
Nie pamiętam wytwórcy.
W 72 może Martola ma na stanie.
Oni mają producenta, który specjalizuje się w tej skali, lecz modele są wyłącznie sprzedawane w tym salonie.
Mój kolega zrobił w tej skali model samodzielnie z płytek w/ planów zamieszczonych w Modelarzu.
Najpierw na próbe z kartonu, po naniesieniu na poszczególne ścianki z plastiku.
Ze względu na dużą ilość ścianek slejanych pod różnymi kątami, model trudny do sklejenia, lecz satysfakcja duża.
Podejrzewam, że to jedyny model w Polsce.
Jurek
model niewątopliwie ciekawy - warszawiaki mieli łeb ( z mojej strony jest to duża pochwala dla warszawiaka który dla mnie i całej polski jest zakała polski i polskiej kultury) gdybym zdobyl jego wiecej planów i wiedaział mniej wiecej jakie kąty tam występowały podjąłbym sie morderczej pracy zrobienia projektu tego modelu w kartonie:D ale trwaly by to troche bo w LO nie daja mi zyc ...
==============
.:LIFE IS BRUTAL:.
==============
.:LIFE IS BRUTAL:.
==============