Ja trochę z pytaniem nie w pore. Jakich farb używasz do malowania kadłuba i przybliżyć bardziej technikę ,byłbym wdzięczny.
Powoli przymierzam się do malowania kadłuba RICHELIEU.
po szpachlowaniu i szlifowaniu calość kadłuba maluje farbą podkładową szybkoschnącą - taką która po wyschnięciu da się szlifować na mokro by uzyskać ostatecznie idealnie gładką powieżchnię przed położeniem ostatecznej warstwy - ta z kolei farba to lakier w sprayu Deco Lack w kolorze matowym (kolor dla każdego zresztą to indywidualny wybór)
Chciałbym w tym miejscu podziękować koledze Swinger'owi za przesłanie mi ogromnej kolekcji wspaniałych zdjęć Daru Młodzieży, które to zdjęcia bardzo pomogą mi w dalszych pracach przy modelu. Nadmieniam że zrobił to bez mojej wiedzy i była to wyłącznie jego inicjatywa.
Dziękuję Swinger
Ten...tego...no...jak by tu...no kurcze wstyd się przyznać - niby nie strajk a jednak stocznia stoi, lenia mam takiego ogromnego że hejjjj. Moja wena jakoś sie zapodziała i troszkę moje drugie "ja" czyli leń straszliwy wzięło górę nad tym pierwszym "ja" - mam nadzieję że niedługo powrócęz nowymi fotkami.
Nie wiem jak skomentować to co widzę na tej fotce, ale akurat w opracowaniu p. Braziuka śruba jest czterołopatowa i takoż ją wykonałem - może ktoś dla kogo ta materia jest bliższa to skomentuje ?
A tak pomijając temat tej śruby chciałbym wszystkich poinformować, że powróciła wena twórcza i prace w stoczni znów ruszyły pełną parą - dzisiaj zabrałem się za budowę nadbudówki śródokręcia, mam nadzieję że jutro będę mógł wam już pokazaćpierwsze fotki z tych prac