O wycinaniu , klejeniu i ... takich tam innych
Moderatorzy: kartonwork, Rafal N.
- Grzegorz Nowak (W)
pozwole sobie na taki drobny offtopic (chociaz jakis zwiazek to z tematem ma ;P)
jesli ktos zna sie na skanowaniu...i ma skaner w domu....i jeszcze na dodatek mieszka w wawie (ale jestem wymagajacy)...to BARDZO prosilbym o kontakt na PW lub @ ) coby tu topica nie zasmiecac
pzdr
jesli ktos zna sie na skanowaniu...i ma skaner w domu....i jeszcze na dodatek mieszka w wawie (ale jestem wymagajacy)...to BARDZO prosilbym o kontakt na PW lub @ ) coby tu topica nie zasmiecac
pzdr
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
Witam!
Ja w sprawie wycinania
Mam właśnie na warsztacie kuter torpedowy. Kończę kadłub i mam do wykonania odbojnice. Rozmiary tych elementów: szerokość ok 1,5 mm, długość 24cm, element jest podklejony tekturą o grubości 1mm. Jak to wyciąć??? Nożyczki na pewno odpadają... Spróbowałbym nożykiem, ale boję się, że ręka mi drgnie
Proszę o pomoc, albo o jakiś link, jeśli ten temat był już omawiany.
Pozdrawiam.
Ja w sprawie wycinania
Mam właśnie na warsztacie kuter torpedowy. Kończę kadłub i mam do wykonania odbojnice. Rozmiary tych elementów: szerokość ok 1,5 mm, długość 24cm, element jest podklejony tekturą o grubości 1mm. Jak to wyciąć??? Nożyczki na pewno odpadają... Spróbowałbym nożykiem, ale boję się, że ręka mi drgnie
Proszę o pomoc, albo o jakiś link, jeśli ten temat był już omawiany.
Pozdrawiam.
Podejrzewam, że Dondajowi chodzi o listwy odbojowe w PT-109 (rzeczywiście mają 24 cm ), a te są zakrzywione, więc zamiast linijki można użyć krzywika albo wycinać po kawałeczku z ręki (oczywiście skalpelem).
Ostatnio zmieniony śr lis 10 2004, 13:09 przez Łukasz K., łącznie zmieniany 1 raz.