Diorama Mundzia - Trzeci element - Pzkfw 35(t)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
-
- x 8
Diorama Mundzia - Trzeci element - Pzkfw 35(t)
Kochani moi, mam dla Was mały prezencik pod choinkę w postaci początku wątku (w Wigilię zwierzęta mówią, a niektórzy rymują) o budowie trzeciego elementu wiadomej dioramy. Przepraszam, że ostatnio nieco się obijałem, ale ogarnęło mnie jakieś takieś nicnierobienie. Obiecuje poprawę.
Na dobry początek to z czego będziemy coś majstrować. Model firmy CMK. Na pierwszy rzut oka do pudełka wygląda, że wypraski ładne, bez zbędnych dodatków (wiemy o co chodzi, nieprawdaż?). Zapowiada się obiecująco. Oczywistym jest, że podobnie jak BMW R75 i Kubelwagen, nie będzie to budowa prosto z pudełka. Mam dzięki Wujkowi Andrzejowi bogate materiały, na podstawie których można zbudować egzemplarz wprost spod Krasnogwardiejska. A o to nam przecież chodzi. No dość gadania. Załączniki na plan!
Pudełko Wypraska 1 Wypraska 2
Na dobry początek to z czego będziemy coś majstrować. Model firmy CMK. Na pierwszy rzut oka do pudełka wygląda, że wypraski ładne, bez zbędnych dodatków (wiemy o co chodzi, nieprawdaż?). Zapowiada się obiecująco. Oczywistym jest, że podobnie jak BMW R75 i Kubelwagen, nie będzie to budowa prosto z pudełka. Mam dzięki Wujkowi Andrzejowi bogate materiały, na podstawie których można zbudować egzemplarz wprost spod Krasnogwardiejska. A o to nam przecież chodzi. No dość gadania. Załączniki na plan!
Pudełko Wypraska 1 Wypraska 2
Ostatnio zmieniony czw cze 09 2005, 23:59 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- x 8
A tu pozostałe wypraski (elementy gąsienic są na dwóch jednakowych wypraskach, stąd tylko przedstwiłem jedną by się nie powtarzać).
Wypraska 3 wypraska 4 Wypraska 5
Wypraska 3 wypraska 4 Wypraska 5
Ostatnio zmieniony czw cze 09 2005, 23:55 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- x 8
W załączniku efekty pierwszych cięć. Mało czyszczenia, co jest ważne.
Ponieważ sprawy wycinania, klejenia, malowania itp., były opisane szczegółowo w poprzednich wątkach dioramowych, tutaj ograniczę się tylko do "nowości", gdyby takie zaistniały. Spróbuję w podpisie podać linki do poprzednich wątków. Może się uda.
1. Kadłub w rozsypce
1a. Wieża w rozsypce
Ponieważ sprawy wycinania, klejenia, malowania itp., były opisane szczegółowo w poprzednich wątkach dioramowych, tutaj ograniczę się tylko do "nowości", gdyby takie zaistniały. Spróbuję w podpisie podać linki do poprzednich wątków. Może się uda.
1. Kadłub w rozsypce
1a. Wieża w rozsypce
Ostatnio zmieniony pt cze 10 2005, 2:03 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 3 razy.
Edmundzie jesteś wreszcie... Super, że relacja z budowy Twojej dioramy ma kontynuację bo coś ostatnio naszły mnie obawy o jej powstanie . Niemniej jednak bardzo dobrze, że zrobiłeś Nam taki prezent .
Paweł
Paweł
Ukończone: M 113 Fitter
-
- x 8
Orzesz Kurna, Gulusku - starszy bracie - przerzuć to gdzie trzeba, tj. do "new technology". Skądinąd wiem, że to potrafisz. A jak nie, to poproś naszego kochanego Administratora. On na pewno z tym da sobie radę. Oj, ja stary dureń. Taką plombę strzelić.
A co do kontynuacji, to myśleliście, że odpuszczę. Mundzia nie znacie. Maciej, może się założymy?
Uśmiech powrotny,
A co do kontynuacji, to myśleliście, że odpuszczę. Mundzia nie znacie. Maciej, może się założymy?
Uśmiech powrotny,