Galwani pisze:tak patrze i patrze...... i zawsze myslalem ze aerograf nie jest mi do niczego potrzebny....ale jak widze efekty malowania takim sprzetem.... to stwierdzam ze po prostu miec go MUSZE :D:D krotko i zwiezle: pięęęeknie :D
DZIEKI mnie tez zaczyna sie to podobac, bez aerografu nie wyobrazam sobie jak teraz moglbym pomalowac model
Galwani pisze:btw- czym zasloniles kabine??? bo zamalowane to wszystko i nie widze co tam jest zawsze sie zastanawialem jak zaslonic kabine pilotow zeby jej nei zapryskac farba )
pozdrawiam
Generalnie mozna maskowac prawie kazda tasma ale........
Najlepiej do tego celu nadaje sie tasma Tamiyi i ewentualnie papierowa tasma malarska, osobiscie uzywalem do tego modelu masek do malowania firmy Montex, znakomite i o wiele lepsze od masek Eduarda
efekt malowania aerografem naprawde mnie powala...
chociaz z drugiej strony.... taka zabawka jednak jakies tam pieniadze kosztuje [a obecnie raczej groszem nie smierdze ;>].... a ja sie bawie glownie w 1:72..i to zwykle pancerka + smiglowce..czasem jakis samolocik...no i mam dylemat... bo w zasadzie od zawsze maluje to pedzlami i jakos wyglada [moim zdaniem dosc dobrze].... msuze to jeszcze przemyslec dokaldnie pozdrawiam
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata. Marie von Ebner-Eschenbach
gulus pisze:Łoooo matko, ale pstrokacizna, cos pięknego. Powiedz jedno: z ręki chyba tego nie malowałeś?
heeee faktycznie lekko pstrokate, amalowanie w calosci z reki, zadnego maskowania
gulus - jaki problem z aerografem? Może swojemu zrobię coś takiego, to będzie też tak malował?
Przerywał mi jak malowalem, zafundowalem mu dwudniowa kapiel w krecie i lekka regulacje i teraz jest w miare OK, ale jeszcze wymaga lekkiej regulacji jak to ruskie aero maja w zwyczaju
Żartowałem z tym aerografem, niestety zdaję sobie sprawę z tego, że 10% efektu to aerograf i farby, a pozostałe 90 % siedzi w ręku i doświadczeniu malującego.
Lent, czy mi się zdaje, czy kolor piaskowy jest półmatowy albo błyszczący a reszta matowa ? ...
Rozumiem, że kładziesz jeszcze bezbarwny na całość po naklejeniu kalkomanii ??
Galwani pisze:efekt malowania aerografem naprawde mnie powala...
chociaz z drugiej strony.... taka zabawka jednak jakies tam pieniadze kosztuje [a obecnie raczej groszem nie smierdze ;>].... a ja sie bawie glownie w 1:72..i to zwykle pancerka + smiglowce..czasem jakis samolocik...no i mam dylemat... bo w zasadzie od zawsze maluje to pedzlami i jakos wyglada [moim zdaniem dosc dobrze].... msuze to jeszcze przemyslec dokaldnie pozdrawiam
Lepiej uzbieraj trochę kasy i kup. Efekty w porównaniu z malowaniem pędzlelkiem są zdecydowanie lepsze. Ostatnie modele , które malowałem pędzelkiem wygłądają w miarę ok ale przy modelu malowanym aerografem wyglądają kiepsko.
Marzena pisze:Lent, czy mi się zdaje, czy kolor piaskowy jest półmatowy albo błyszczący a reszta matowa ? ...
Rozumiem, że kładziesz jeszcze bezbarwny na całość po naklejeniu kalkomanii ??
Masz racje piaskowy to Model Master RLM79 i jest on polmatowy a reszta matowa, na zakonczenie pojdzie blyszczacy lakier, potem kalki i matowy lakier