PT-91 TWARDY (Erawa) vs T-72M1Z
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
- Marcintosh
- x 8
- Marcintosh
- x 8
Ja bede widzial!
(nawet jezeli nie bedzie widac). Wiesz o co chodzi.
Poki co bede mial problem innej natury. Otoz, zdaje sie, ze kola 'nie wejda' po przyklejeniu fartuchow, wiec podwozie i kola bede musial sinkac przed zalozeniem fartuchow, potem je jakos zakleic aby sie nie zasyfily i zrobic reszte modelu.
A propos malowania, sprawdzilem w planach opublikowanych w Modelarzu i autor podaje, ze czarny to nie czarny a tzw 'sien palona' - jaki to jest kolor wlasciwie?
Poki co bede mial problem innej natury. Otoz, zdaje sie, ze kola 'nie wejda' po przyklejeniu fartuchow, wiec podwozie i kola bede musial sinkac przed zalozeniem fartuchow, potem je jakos zakleic aby sie nie zasyfily i zrobic reszte modelu.
A propos malowania, sprawdzilem w planach opublikowanych w Modelarzu i autor podaje, ze czarny to nie czarny a tzw 'sien palona' - jaki to jest kolor wlasciwie?
Brak slow Twoja sprawa , ja bym sie nie meczyl . Co innego inna skala no chyba , ze chcesz sie tym bawic i uklad jezdny ma byc ruchomy. Nie zapomnij o amortyzatorachMarcintosh pisze:Ja bede widzial!
Dokladnie tak jest .W orginalnym modelu tezPoki co bede mial problem innej natury. Otoz, zdaje sie, ze kola 'nie wejda' po przyklejeniu fartuchow, wiec podwozie i kola bede musial sinkac przed zalozeniem fartuchow, potem je jakos zakleic aby sie nie zasyfily i zrobic reszte modelu.
Ostatnio zmieniony pn sty 17 2005, 17:35 przez Okonek, łącznie zmieniany 2 razy.
a nie chodzi przypadkiem o kolor "siena palona"?? jesli tak to na ponizszym obrazku sa dwa kolorki.... ten ciemniejszy to wlasnie siena palona....ten jasniejszy to siena... nie palona ;)Marcintosh pisze:A propos malowania, sprawdzilem w planach opublikowanych w Modelarzu i autor podaje, ze czarny to nie czarny a tzw 'sien palona' - jaki to jest kolor wlasciwie?
źródło
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
- Marcintosh
- x 8
Sienna Palona (Burnt Sienna) to kolor czerwono-brązowy wiem co piszę bo używam tego już dość długo do przybrudzenia modeli.
Ukończone: M 113 Fitter
- Marcintosh
- x 8