A ja mam małe pytanko: jak uważasz, w jakiej skali zrobiony jest ten model? Mam Ninę i Pintę tego wydawnictwa, ale nigdzie w opisie nie znalazlem skali!!!! Osobiście oszacowałem ją na jakieś 1:70. i druga spawa: co myślisz o zrobieniu dna na bialo? Moim skromnym zdaniem bardzo pasuje ten kolor do modeli historycznych żaglowców, mimo iż nie jest chyba do końca zgodny z historią.
Ale statek wychodzi Ci naprawdę całkiem, całkiem fajnie...
Budujemy potęgę II RP - z czwartą się nie udało....
na warsztacie: TKS
Wg encyklopedii długość Niny wynosiła 20, 5 metra, model ma 22 cm długości, więc chyba więcej niż 1:70 ale mniej niż 1:100, białe dno dawnych żaglowców wydaje mi się nierzeczywiste, ale to moje zdanie. Poza tym mam w pokoju białą tapetę i ciemny kadłub lepiej będzie się prezentował na jej tle
Przepiękny statek!!! Bardzo ładnie i czysto Ci wychodzi! Ale jednak co do dna to zostaję przy swoim zdaniu. Czerwony kolor nie za bardzo pasuje do drewnianego żaglowca.
Budujemy potęgę II RP - z czwartą się nie udało....
na warsztacie: TKS
Fotografia kłamie i to bardzo, łajba tak czysto nie jest sklejona i dno jest koloru b r ą z o w e g o wzmocnienia burtowe też. Czerwony jest kawałek kotwicy. To chyba prawda że kolory jakie widzimy to tylko złudzenie...
W każdym razie dzięki, fajnie że komuś się podoba moja dłubanina.