Ardeny 1944r.Sturmhaubitze 42. Diorama 1/35.
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Robert małe pytanko!! Czy pomimo tego, iż skład jest umieszczony pod drzewkiem czy będzie zamaskowany "baldachimem" z siatki maskującej?? Widziałem kiedyś cos takiego w serialu "Kompania braci" i zdaje się, że to było właśnie z okresu kampanii w Ardenach?? Szkoda, że dioramka jest tak mała, bo mógłbyś się pokusić o wykonanie bunkra-ziemianki
Życze powodzenia i kibicuje z całego serducha!!
Życze powodzenia i kibicuje z całego serducha!!
Amatorzy zbudowali arkę - profesjonaliści Tytanica.
-
Jari myślałem o tym. Ale jednak nie będę tych kanisterków przykrywał, za ładnie wyglądają. Dodanie w tym miejscu płachty lub siatki trochę zepsuło by efekt. Drzewko wystarczy jako maskowanie. A okop ….. hmmmm….. właśnie podsunąłeś mi pomysł na następną diramkę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pn sty 24 2005, 21:38 przez Robert Karwan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
No nie Macieju, nie wiem jak by się przedstawiał na dioramce latajacy czołg, chociaż zdjęcie Kopajta jest bardzo ciekawe
Pomysły pojawiają się nagle, przy oglądaniu starej kroniki, fotografii, czytaniu książki. A czasu to tak naprawdę brakuje.
Ale każdego wieczoru staram się parę minut poswięcić na pomalowanie malutkiego detalu, zabrudzenie....... itd . I tak powoli ale stale do przodu.......
Pozdrawiam.
Pomysły pojawiają się nagle, przy oglądaniu starej kroniki, fotografii, czytaniu książki. A czasu to tak naprawdę brakuje.
Ale każdego wieczoru staram się parę minut poswięcić na pomalowanie malutkiego detalu, zabrudzenie....... itd . I tak powoli ale stale do przodu.......
Pozdrawiam.
-
Witam wszystkich po bardzo długiej przerwie. Bardzo długo wszystko leżało i nic w warsztacie się nie działo. Ale powoli biorę się za prace. Jak widać na fotkach na StuHa dodałem trochę różnego oporządzenia i dwie plandeki z chusteczki higienicznej. Pomalowałem również figurki grenadierów ludowych i wstępnie pocieniowałem farbami olejnymi. Teraz przede mną najtrudniejsza część prac. Wykończenie całości i dodanie jeszcze wielu przygotowanych detali na jepka. Na samym końcu będzie troszeczke śniegu.
Pozdrawiam.
- 82RObert82