model z ZAPAŁEK - Malbork
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
model z ZAPAŁEK - Malbork
Witam was wszystkich którzy tutaj zajrzeli.
Prace Waldemara i Eli zainspirowały we mnie zbudowanie zamków w Malborku. Jednocześnie proszę was o pomoc w budownie.
Plany mam ambitne ciekawe na ile realne ,zawsze mnie ciekawił ten zamek wykonałem już go z GPM a teraz... chciałbym z zapałek.
Prace zacząłem od zbierania informacji mam 280 zdjęć i kilka planów,które znalazłem w internecie i książkach. Do tego mogę liczyć na pomoc od moich 2 znajomych mieszkających w Malborku
Prace Waldemara i Eli zainspirowały we mnie zbudowanie zamków w Malborku. Jednocześnie proszę was o pomoc w budownie.
Plany mam ambitne ciekawe na ile realne ,zawsze mnie ciekawił ten zamek wykonałem już go z GPM a teraz... chciałbym z zapałek.
Prace zacząłem od zbierania informacji mam 280 zdjęć i kilka planów,które znalazłem w internecie i książkach. Do tego mogę liczyć na pomoc od moich 2 znajomych mieszkających w Malborku
Nie wiem czy takie cos bylo by Tobie tez potrzebne...
Kiedys,gdy zdawalem na studiach egzamin z historii architektury polskiej
(brrr. do dzisiaj nie jest to mile wspomnienie ) mialem duzo materialow na temat Malborka
Byly to min.:
przekroje przez refektarz i kaplice oraz kruzganek
uklad sklepien i plany (nie pamietam dokladnie ktorych czesci,musze przeszukac materialy, ale wydaje mi sie ze zamku wysokiego)
Jesli to tez byloby Tobie potrzebne-na swieta bede jechal do rodzicow,moglbym poszperac w starych szafach z czasow studiow i to Tobie zeskanowac...
Kiedys,gdy zdawalem na studiach egzamin z historii architektury polskiej
(brrr. do dzisiaj nie jest to mile wspomnienie ) mialem duzo materialow na temat Malborka
Byly to min.:
przekroje przez refektarz i kaplice oraz kruzganek
uklad sklepien i plany (nie pamietam dokladnie ktorych czesci,musze przeszukac materialy, ale wydaje mi sie ze zamku wysokiego)
Jesli to tez byloby Tobie potrzebne-na swieta bede jechal do rodzicow,moglbym poszperac w starych szafach z czasow studiow i to Tobie zeskanowac...
U mnie akurat stoi Malbork zrobiony przez żonę, ale nic o Malborku nie mam. Będę śledził Twój temat, Jeśli będziesz Miał życzenie służę Ci radą.
Pozdrawiam
Waldek
http://www.szczecinek.org/forum/viewtopic.php?t=26
............................
Modele z zapałek.
Waldek
http://www.szczecinek.org/forum/viewtopic.php?t=26
............................
Modele z zapałek.
Zaprezentuję wam to co dziś zrobiłem - są to "cegłówki " wykonane z zapałek
z 1 zapałki powstaja takie 4 sztuki, oraz 7 " cegiełek" sklejonych na próbę
Sklejanie zaczne od wieży Gdańsko
która w czasie oblężenia służyła ludzią jako schronienie
z 1 zapałki powstaja takie 4 sztuki, oraz 7 " cegiełek" sklejonych na próbę
Sklejanie zaczne od wieży Gdańsko
która w czasie oblężenia służyła ludzią jako schronienie
Ostatnio zmieniony wt mar 22 2005, 22:50 przez Malbork, łącznie zmieniany 9 razy.