Inny AVENGER, ale tez morski bombowiec
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Czyżby wynikało z tego, że wszelkie, kupne maski nie są najlepsze? Lepiej poświęcić więcej czasu i samemu zamaskować dobrą taśmą (za taką uważam taśmę Tamiy)? Do tej pory nie spotkałem się ze złymi opiniami o gotowych maskach, poza relacją Olka z budowy TIE-Interceptora, gdzie farba podeszła mu pod maskę i musiał skrobać oszklenie. Trochę mnie to interesuje, bo sam nie długo mam zamiar maskować oszklenie w Interceptorze - to raz, a dwa - pojawiły się maski do oszklenia Łosia w 1/48, w zestawie z dodatkowymi kalkomaniami. O ile na dodatkowych kalkomaniach specjalnie mi nie zależy, to nad zakupem masek zastanawiam się, ale znając siebie, to pewnie ich nie kupię i będę wszystko maskował samemu.
gulus
gulus
- Artur Domański
- Artur Domański
- Artur Domański
- Artur Domański
Nie podobaja mi sie slady na czarnym tle i to musze poprawićgulus pisze:Lent, wytłumacz jak krowie na rowie, jakie błędy chcesz poprawiać??
hmm jakby to powiedzieć, juz niedłogo zobaczysz zgodnie z Twoim życzeniemNie kusi Was żeby zrobić coś z polską szachownicą na kadłubie?? Może nie koniecznie współczesne latadło, ale jakiegoś Wellingtona, czy coś takiego??
WXOC takie bedzie miał oznaczenie a bedzie to ............ cos w nietypowym malowaniu
Powoli coś tam dłubię
Hmm, nietypowe malowanie w 302 Dywizjonie Poznańskim? Nie siedzę w Drugiej Wojnie Światowej by to zgadnąć. Przynajmniej mogę się domyśleć samolotu, albo Hurricane (Mk-I, Mk-II), albo Spitfire (MkV, Mk-IX lub Mk-XVI)Lent pisze: hmm jakby to powiedzieć, juz niedłogo zobaczysz zgodnie z Twoim życzeniem
WXOC takie bedzie miał oznaczenie a bedzie to ............ cos w nietypowym malowaniu
Udało mi się tylko odszukać, że samolot WX-C był mocno eksploatowany w roku 1940 i to przez kilku Polaków. Wynikałoby, że masz zamiar popełnić Hawker "Hurricane" Mk.-I ???
gulus
Prawdopodobnie będzie to Bristol Blenheim nawet ma napisane pod sylwetką Avengera. A co do nietypowego malowania to może z żółtym brzuchem, jako szklony
dopisane później: Pudło
dopisane później: Pudło
Ostatnio zmieniony wt maja 03 2005, 13:46 przez Roobert, łącznie zmieniany 1 raz.