*[Relacja/Okręt] USS Missouri 1:200 GPM nr. 9/1998
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Hej Gulus.Dzięki że tu zajrzałeś.Oczywiście - drabinki są już zamocowane.Były one w opracowaniu.Są z kartonu.
PS.Informuję, iż dziś nie ma już szans na dokończenie trzeciej wieży Dokończę ja jutro po szkole (zostały mi dalmierze i takie sześciany do przyklejenia na boku).W niedzielę prawdopodobnie zdjęcia wież zamontowanych na barbetach na modelu.Pozdr.
PS.Informuję, iż dziś nie ma już szans na dokończenie trzeciej wieży Dokończę ja jutro po szkole (zostały mi dalmierze i takie sześciany do przyklejenia na boku).W niedzielę prawdopodobnie zdjęcia wież zamontowanych na barbetach na modelu.Pozdr.
Na stoczni - HMS King George V skala 1:200.
Sorki, że się wcinam, ale właśnie przeczytałem dyskusję o pokładzie z początku relacji. Tak naprawde, byłoby lepiej, gdybyś po prostu pomalował pokład jednolitym kolorem -- w tym kamuflarzu wątpię, czy poszczególne deski było widać, a i tak układ jest zupełnie nie taki, jak w rzeczywistości -- nie mówiąc o tym, że są DUZO za szerokie, to końce desek powinny być rozłożone nierównomiernie, a nie "co druga" tak jak w modelu.
Pozdrawiam,
Szymon
Szymon
Witam forumowiczów.Robie ten model z przerwami od dwóch lat.Zaczynałem kiedy nie miałem jeszcze neta.Dziś bym zaczął inaczej ale tak to już jest.Jeżeli chodzi o pokład to zrobiłem go w całości z patyczków po lodach (widziałem kiedyś na zawodach tak wykonanego Vittorio Venetto).Dziś zrobił bym inaczej.Model jest duży ale stosunkowo ubogi,jak zauważyłeś zajrzyj tutajhttp://www.fineartmodels.com/e/model/ships/missouri/thumbs.htm warto spróbować trochę go poprawić
http://www.fineartmodels.com/e/model/sh ... thumbs.htm przepraszam ale rzadko tutaj piszę chciaż śledze ten post od początku.
Heh.Dzięki cobretti za zainteresowanie.Piszesz, że sklejasz ten model.Jeśli to to samo wydanie to mam pytanie.Gdzie rozmieściłeś elementy o numerach 113 i 114 bodajże (jeden to skrzynka otwarta u góry a drugi to tak jakby zakończenie wałów śrub - tylko pomniejszone).Bo w instrukcji pisze "rozmieścić wg. rysunku" - z tym, ze żadnego rysunku nie ma Pozdr.
Na stoczni - HMS King George V skala 1:200.