MAZ-543 (30-lat historii...)
Moderatorzy: kartonwork, kierownik
Dzięki za zwrócenie uwagi, faktycznie nie przyjrzałem się za dokładnie i nie zwróciłem uwagi, że od góry jest dodatkowy kawałek materiału. Po jego odjęciu powstanie szpara, pi razy oko podobna do tej, która mi wychodziła w modelu.
Co do samego modelu: nie szybko wróci on na mój stolik. Przede wszystkim powstał on w czasach, że tak powiem, eksperymentów farb w aerozolu i ich przydatności dla modelarza nie mającego aerografu. W tej chwili powinienem pozbyć się całej tej skorupy farbianej. Na szczęście podwozie przynajmniej mam jako tako zrobione.
gulus ślepotek
Co do samego modelu: nie szybko wróci on na mój stolik. Przede wszystkim powstał on w czasach, że tak powiem, eksperymentów farb w aerozolu i ich przydatności dla modelarza nie mającego aerografu. W tej chwili powinienem pozbyć się całej tej skorupy farbianej. Na szczęście podwozie przynajmniej mam jako tako zrobione.
gulus ślepotek
Dla odreagowania...od monotonii jednej konstrukcji .... dla wszystkich amatorów tego typu techniki... mała zagadka..... :-)
Popróbujcie wydedukować ..co to za maszyna, skąd , dla kogo, po co..... ?? Cokolwiek wam przyjdzie do głowy..... Myślę ze będziecie prawdą nieco zaskoczeni...zapraszam do spróbowania swoich sił .....
Popróbujcie wydedukować ..co to za maszyna, skąd , dla kogo, po co..... ?? Cokolwiek wam przyjdzie do głowy..... Myślę ze będziecie prawdą nieco zaskoczeni...zapraszam do spróbowania swoich sił .....
-
Witam!
To z pewnością jest jakiś białoruski lub rosyjski nowy ciągnik siodłowy [z przodu ma logo, prawdopodobniw MZKT czyli Mińskij Zawod Koliesnych Tjagaczow]. Dokładnego typu nie znam - musiałbym poszperać trochę. Zdjęcie to pewnie na jakichś targach arabskich zostało zrobione.
Tak na marginesie to chciałbym się przedstawić.
Bartek Krejewski z Torunia. Waszą grupę śledzę od 2-3 lat.
Obecnie pracuję nad Maz'em-537 [projekt własny].
Pozdrawiam Wszyskich.
Bart
To z pewnością jest jakiś białoruski lub rosyjski nowy ciągnik siodłowy [z przodu ma logo, prawdopodobniw MZKT czyli Mińskij Zawod Koliesnych Tjagaczow]. Dokładnego typu nie znam - musiałbym poszperać trochę. Zdjęcie to pewnie na jakichś targach arabskich zostało zrobione.
Tak na marginesie to chciałbym się przedstawić.
Bartek Krejewski z Torunia. Waszą grupę śledzę od 2-3 lat.
Obecnie pracuję nad Maz'em-537 [projekt własny].
Pozdrawiam Wszyskich.
Bart
-
No .... jesteś blisko ...ale ...zawsze jest jakieś ale.... (kurcze zaczynam cytować teksty z filmu.... :-) Cześć Bartek...... z Ciebie to niezły numer....hahahah sledzisz chłopaków .....hm... chcesz żeby im serca powysiadały...??? hihihihihi super.....
(a ten MAZ-537 to w jakiej wersji...będzie...??)
i jeszcze jedno zdjęcie tago pojazdu... dla zmyłki ....hihihi
(a ten MAZ-537 to w jakiej wersji...będzie...??)
i jeszcze jedno zdjęcie tago pojazdu... dla zmyłki ....hihihi
no ..BARTEK brawo...... jest tylko malutka niezgodnosc w nazwie ale to szczegół..... Białorusini wymyślili sobie ...zupełnie nową linię... serię specjalnych podwozi...na eksport... i nazwali ją „WOŁAT” ...ale i tak Bartek masz rację bo MZKT-74135 to pierwotna nazwa istniejąca w internecie....to nie mogę się czepiać...hihihi jeszcze raz brawo....... i łączna nosnośc jest większa niż 60T + 70T (ok...130.... w tym 23 T na siodło....)
PS. Oprucz tego co pokazałem jest kilkanaście inny wariantów różnych podwozi i nadwozi ... no powiem ze ... przynajmniej parametrami oficjalnymi ...dystansują Amerykanów z ich M1070 HET i Niemców z FAUN-em..........
Może w Nowym forumowiczu będę miał pomocnika....... ???? hm .... byłoby nieźle......
PS. Oprucz tego co pokazałem jest kilkanaście inny wariantów różnych podwozi i nadwozi ... no powiem ze ... przynajmniej parametrami oficjalnymi ...dystansują Amerykanów z ich M1070 HET i Niemców z FAUN-em..........
Może w Nowym forumowiczu będę miał pomocnika....... ???? hm .... byłoby nieźle......
-
-
A właśnie że nie. Chciałem kupić Tankograda ale z wydawnictwa otrzymałem informację że publikacja ma błędy i muszą ją poprawić. Faktycznie - kiedy do tej książki dotarłem [dzięki uprzejmości pewnego Czecha z ... Gdańska - dziękuję Jurku] musiałem się z tym zgodzić.
O mazie-537 pisano w MHobby i ArmyBook'u - oba wydaw. mam.
Istną kopalnią wiedzy jest również rosyjski autokatalog publikowany on-line na niektórych stronach rosyjskojęzycznych.
Z półprzyczepą sprawa ma się gorzej. Tu brakuje mi szczegółowych danych.
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Bart
O mazie-537 pisano w MHobby i ArmyBook'u - oba wydaw. mam.
Istną kopalnią wiedzy jest również rosyjski autokatalog publikowany on-line na niektórych stronach rosyjskojęzycznych.
Z półprzyczepą sprawa ma się gorzej. Tu brakuje mi szczegółowych danych.
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to z góry dziękuję.
Pozdrawiam
Bart