Profile Morskie
Moderator: kartonwork
Cześć!
Ukazał się kolejny numer Profili Morskich (PM-70) zawierający plany włoskiego lekkiego krążownika MUZIO ATTENDOLO.
Czyli jest to szczególna gratka dla marciox1616 prezentującego na naszym forum relację z budowy kartonowego modelu tego okrętu w skali 1:400 (wydawnictwo JSC). Myślę, że plany tego okrętu zainteresują również inne osoby.
Format B5, 32 strony czarno białe + lakierowana kolorowa okładka oraz dwie dwustronne wkładki za planami (1:400) i jedna kolorowa wkładka z malowaniem.
Wewnątrz, jak zwykle, szczegółowe plany poszczególnych elementów okrętów w skalach 1:200 i 1:100 (razem 13 stron planów + wkładki). Resztę wypełniają czarno białe fotografie (24 szt.) oraz skrócone dane techniczne.
Publikacja prezentuje wygląd i wielobarwny kamuflaż okrętu z roku 1941.
Cena detaliczna: 30 PLN (u wydawcy)
Ostatnio zmieniony wt mar 22 2005, 10:33 przez Piotr K, łącznie zmieniany 1 raz.
PM-71
Cześć!
Dostałem ostatnio kolejny numer Profili Morskich (PM-71).
Tym razem jest to cos dla miłośników dużych okrętów gdyż zawiera plany amerykańskiego pancernika USS NEW MEXICO.
Format B5, 32 strony czarno białe + lakierowana kolorowa okładka oraz dwie dwustronne wkładki za planami (1:400, 1:200) i jedna kolorowa wkładka z malowaniem.
Wewnątrz, jak zwykle, szczegółowe plany poszczególnych elementów okrętów w skalach 1:200 i 1:100 (razem 18 stron planów + wkładki). Resztę wypełniają czarno białe fotografie (16 szt.) oraz skrócone dane techniczne.
Publikacja prezentuje wygląd i wielobarwny kamuflaż okrętu z roku października 1944 roku.
W kolejnych numerach maja się ukazać plany brytyjskiego niszczyciela HMS Onslow (PM-72) oraz francuskiego krążownika liniowego(?) Strasbourg (PM-73).
Dla mnie osobiście szczególnie ciekawe będą plany francuskiego pancernika. No i może kiedyś doczekam się wydania obiecanych planów Richelieu...
Prenumeratorzy otrzymali właśnie pocztą kolejny numer Profili Morskich oznaczonych numerem 72. Zeszyt przedstawia Brytyjski niszczyciel HMS ONSLOW z roku 1942 w kamuflażu.
Gratka jest tym większa, że plany jednostki są w skali 1:100 i 1:50. Zatem dla kogoś kto chciałby wykonać ten model zeszyt ten będzie nieocenioną pomocą.
Cena detaliczna 30 PLN.
http://www.profilemorskie.home.pl/promocja.htm
Mam nadzieję, że jeszcze trwa. Właśnie zamówiłem 10 sztuk różnych pływadeł.
Mam nadzieję, że jeszcze trwa. Właśnie zamówiłem 10 sztuk różnych pływadeł.
PM-73
Cześć!
Ukazał się kolejny numer Profili Morskich (PM-73).
Tym razem jest to kontynuacja teamtyki z wcześniejszego numery, czyli kolejny niszczyciel brytyjski HMS ORBI.
Format B5, 30 strony czarno białe + lakierowana kolorowa okładka oraz dwie wkładki za planami (1:400, 1:250) i jedna kolorowa wkładka z malowaniem a 1941 roku.
Wewnątrz, jak zwykle, szczegółowe plany poszczególnych elementów okrętów w skalach 1:100 (razem 16 stron planów + wkładki). Resztę wypełniają czarno białe fotografie (12 szt.) oraz skrócone dane techniczne.
No i promocja się skończyła za to rozpoczęła się procedura równania ceny do ceny w ełronach. Cena detaliczna 1 zeszytu wynosi obecnie 40 PLN. W sklepie internetowym www.gpm.pl są jeszcze zeszyty po starych cenach co skłoniło mnie do zwiększenia zapasu makulatury w zamian za zmniejszenie stanu konta w banku.