HMS Granado (Shipyard) by Piotr [relacja z budowy]
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
HMS GRANADO Maszty cz.3
Cześć!
Dziś tylko krótkie uzupełnienie...
Wcześniej pokazałem bukszpryt i grotmaszt.
Został więc jeszcze do bezanmaszt.
A na koniec oczywiście nie mogłem pohamować się przed mała przymiarką do kadłuba...
c.d.n.
Dziś tylko krótkie uzupełnienie...
Wcześniej pokazałem bukszpryt i grotmaszt.
Został więc jeszcze do bezanmaszt.
A na koniec oczywiście nie mogłem pohamować się przed mała przymiarką do kadłuba...
c.d.n.
Witam,
Dziękuję za wyrazy uznania.
A co ważniejsze (choć może tego nie widać) to nie jest koniec mojej relacji. Model i relacja będą skończone.
Ostatnie dwa miesiące nie sprzyjały modelowaniu (ale nie będę tu o tym marudzić...), rzadko też zaglądałem na forum.
A tu taka niespodzianka... Miło, że na forum wróciła Ewa.
Czy dobrze kojarzę Cię z Żółtym lwem?
Z zainteresowaniem czytałem Twój wątek o budowie tego żaglowca.
Czy udało Ci się go skończyć i co z kolejnym żaglowcem, który ponoć "chodził Ci po głowie"?
Przy moim HMS Granado zaplątałem się w "sznurki" i prace posuwają się bardzo wolno (sformułowanie bardzo wolno jest w tym przypadku bardzo optymistyczne).
Dziękuję za wyrazy uznania.
Nie wierzę w pechową 13-tkę._Grzecho_ pisze:Relacja kończe sie na 13 stronach Ta 13 to naprawde pechowa
A co ważniejsze (choć może tego nie widać) to nie jest koniec mojej relacji. Model i relacja będą skończone.
Ostatnie dwa miesiące nie sprzyjały modelowaniu (ale nie będę tu o tym marudzić...), rzadko też zaglądałem na forum.
A tu taka niespodzianka... Miło, że na forum wróciła Ewa.
Czy dobrze kojarzę Cię z Żółtym lwem?
Z zainteresowaniem czytałem Twój wątek o budowie tego żaglowca.
Czy udało Ci się go skończyć i co z kolejnym żaglowcem, który ponoć "chodził Ci po głowie"?
Przy moim HMS Granado zaplątałem się w "sznurki" i prace posuwają się bardzo wolno (sformułowanie bardzo wolno jest w tym przypadku bardzo optymistyczne).
witam... twój model Piotrze prezantuje sie naprawde wyśmienicie chciałem dać dobrą radę dla modelarzy ja małe elementy np. szalupę, schody, działa wykonuje ze styroduru to taka odmiana styropianu tyle ze jest wylewana i ostrym nożykiem (np.introligatorskim) można zdziałać naprawde cuda podaje e-mail jungu@o2.pl a jakieś fotki z moimi pracami ze styroduru równiez moge przesłać na maila. aktualnie w stoczni jest fregata amerykańska Bon Homme Richard i niedługo tez bede sie bawił w olinowanie.... pozdrawiam Adam
praca w stoczni wstrzymana do wiosny (brak czasu)
HMS Cleopatra - rozpoczynam budowę poszycia...
HMS Cleopatra - rozpoczynam budowę poszycia...