"Na ćwiczeniach" Leopard 2A5 Italeri (1/35)
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Robercie... nic nie musisz pisać...
Wystarczy że zrobisz następną dioramkę... na przykład taką jak na zdjęciu
i wszyscy będą happy...
ps. Co by mnie nikt tu nie posądzał o znęcanie się nad Robertem - wszystko było konsultowane przez gg - sam chciał żebym wstawił to zdjęcie...
Chociaż go jeszcze nie widział
Wystarczy że zrobisz następną dioramkę... na przykład taką jak na zdjęciu
i wszyscy będą happy...
ps. Co by mnie nikt tu nie posądzał o znęcanie się nad Robertem - wszystko było konsultowane przez gg - sam chciał żebym wstawił to zdjęcie...
Chociaż go jeszcze nie widział
Najlepsze modele dopiero przed nami
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
w produkcji: Endurance (Interstellar)
KMH "Sokół" Radom
-
a ja myśle ze tym czołgiem jechał ELVIS tulko kolor mni nie pasuje bo ELVIS jeździł różowym wózkiem
OLFA Ostro tniemy
www.dudus.com.pl
www.dudus.com.pl
-
Witam po bardzo długiej przerwie.
Czy ktoś jeszcze pamięta o tym temacie.
Zacząłem robić figurki do scenki. Kupiłem sobie swego czasu zestaw 3 figurek CMK Bundeswehe tankers winter nr F35135 z myślą iż po drobnych przeróbkach będą nadawały się do tej dioramki. Jednak im dłużej się im przyglądałem tym bardziej dochodziłem do przekonania, że ten zestaw do niczedo się nie przyda. Szczególnie główki figurek są do niczego. Wobec powyższego kombinując, co tu zrobić zacząłem eksperymentować z zestawem Dragona nr 6016 German Self-Propeller Gun Crew. Pozy figurek w miarę pasowały do mojego pomysłu jednak z niewielkimi przeróbkami. Wzorując się na figurkach z CMK, na Dragonach poodcinałem zbędne części mundurów i dorobiłem brakujące elementy tj. kieszenie na spodniach, piersiach i lewym ramieniu. Do każdej figurki dodałem również golf. Zakryłem również ściągacze w pasie kurtek mundurowych. Dodałem również nowe główki z zestawu Verlindena, ale do przerobienia są jeszcze czapki. Do wszystkich przeróbek użyłem dwuskładnikowej masy modelarskiej Magic Sculp.
Gdy już wszystko dobrze wyschnie zaczyna się żmudny proces szlifowania.
Pierwszy raz pokusiłem się o „tak wielką” ingerencję w przeróbki i chyba tak źle nie wyszło. Zobaczymy jak będzie po malowaniu.
Na koniec parę fotek.
Prace trwają.....
I to już jest gotowa figurka..... teraz szlifowanie
Z oryginalnego zestawu CMK zostało dwóch do wieży czołgu.....
Pozdrawiam
Czy ktoś jeszcze pamięta o tym temacie.
Zacząłem robić figurki do scenki. Kupiłem sobie swego czasu zestaw 3 figurek CMK Bundeswehe tankers winter nr F35135 z myślą iż po drobnych przeróbkach będą nadawały się do tej dioramki. Jednak im dłużej się im przyglądałem tym bardziej dochodziłem do przekonania, że ten zestaw do niczedo się nie przyda. Szczególnie główki figurek są do niczego. Wobec powyższego kombinując, co tu zrobić zacząłem eksperymentować z zestawem Dragona nr 6016 German Self-Propeller Gun Crew. Pozy figurek w miarę pasowały do mojego pomysłu jednak z niewielkimi przeróbkami. Wzorując się na figurkach z CMK, na Dragonach poodcinałem zbędne części mundurów i dorobiłem brakujące elementy tj. kieszenie na spodniach, piersiach i lewym ramieniu. Do każdej figurki dodałem również golf. Zakryłem również ściągacze w pasie kurtek mundurowych. Dodałem również nowe główki z zestawu Verlindena, ale do przerobienia są jeszcze czapki. Do wszystkich przeróbek użyłem dwuskładnikowej masy modelarskiej Magic Sculp.
Gdy już wszystko dobrze wyschnie zaczyna się żmudny proces szlifowania.
Pierwszy raz pokusiłem się o „tak wielką” ingerencję w przeróbki i chyba tak źle nie wyszło. Zobaczymy jak będzie po malowaniu.
Na koniec parę fotek.
Prace trwają.....
I to już jest gotowa figurka..... teraz szlifowanie
Z oryginalnego zestawu CMK zostało dwóch do wieży czołgu.....
Pozdrawiam