II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
- x 8
Pytanie nr 15:
Jaka była liczba oktanowa paliwa B4 stosowanego w niemieckich silnikach
Jumo 213A podczas IIWŚ?
Odpowiedzi przesyłać wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
Jaka była liczba oktanowa paliwa B4 stosowanego w niemieckich silnikach
Jumo 213A podczas IIWŚ?
Odpowiedzi przesyłać wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
Ostatnio zmieniony pt lip 15 2005, 23:07 przez Edmund_Nita, łącznie zmieniany 1 raz.
pytanie fajne , odpowiedź jeszcze ciekawsza ..... zwykła szpachlówka nitro .... kto by pomyślał .....
Robi się : Zenit HMV 1:250
Spotkałem się z nazwami takimi jak: kit, gips, plastik, a nawet (ciasto), ale szpachlówka, hmmm tego nie znalazłem.
Następnym razem moje źródła będą poddane dokładniejszym przesłuchaniom. W razie złych podpowiedzi rozstrzelamy co dziesiątego, tak dla przykładu
Następnym razem moje źródła będą poddane dokładniejszym przesłuchaniom. W razie złych podpowiedzi rozstrzelamy co dziesiątego, tak dla przykładu
Klub Modelarsko-Historyczny Sokół Radom
Nie wiem czy taka ot szpachlówka nitro - ja znalazłem taki oto skład: octan poliwinylu 25%, jako materiał wypełniający włókno drewniane 10%,
siarczan baru 40%, siarczek cynku 10%, jako barwnik ochra 15% - dawała ciemno żółty kolor. Nie wiem czy szpachlówki współczesne zawierają drewno. Spotkałem też się z nazwą tynk lub pasta antymagnetyczna, mam nadzieję że któreś z nich leżą w granicy dopuszczalnego błędu.
siarczan baru 40%, siarczek cynku 10%, jako barwnik ochra 15% - dawała ciemno żółty kolor. Nie wiem czy szpachlówki współczesne zawierają drewno. Spotkałem też się z nazwą tynk lub pasta antymagnetyczna, mam nadzieję że któreś z nich leżą w granicy dopuszczalnego błędu.
::Wszystko może trafić szlag. Jednocześnie.
Ja tez natknalem sie na nazwe "antymagnetyczny tynk". Kozystajac z podpowiedzi, podalem odpowiedz antymagnetyczna szpachla. Natomiast to Nitro nijak mi nie pasuje, chociazby ze wzgledu na zawartosc tego wlokna drzewnego i ochry...
BTW, gdzie mozna sprawdzac wyniki? Bo ta tabela jest taka srednio aktualna...
Pozdrawiam.
BTW, gdzie mozna sprawdzac wyniki? Bo ta tabela jest taka srednio aktualna...
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony sob lip 16 2005, 0:51 przez yaa, łącznie zmieniany 1 raz.