II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
A mnie nie pozostaje nic innego jak zaprotestować:) (ostrzegałem w odpowiedzi;)
A to przez to ze podana odpowiedz nie jest odpowiedzią na zadane pytanie:(((((
Proszę Komisję o ponowne przeczytanie pytania oraz odpowiedzi.
Pytanie dotyczy Pierwszego Admirała (Emir el-Bahr) floty polskiej a odpowiedz mówi o pierwszym Polaku który był Admirałem floty polskiej.
Kolejny raz musimy domyślać się co autor miał na myśli lecz tym razem zadane pytanie nie precyzuje ze chodzi o Polaka!!!
Nie ukrywam ze licze na pozytywne rozpatrzenie protestu
Pzdr. Piotti
A to przez to ze podana odpowiedz nie jest odpowiedzią na zadane pytanie:(((((
Proszę Komisję o ponowne przeczytanie pytania oraz odpowiedzi.
Pytanie dotyczy Pierwszego Admirała (Emir el-Bahr) floty polskiej a odpowiedz mówi o pierwszym Polaku który był Admirałem floty polskiej.
Kolejny raz musimy domyślać się co autor miał na myśli lecz tym razem zadane pytanie nie precyzuje ze chodzi o Polaka!!!
Nie ukrywam ze licze na pozytywne rozpatrzenie protestu
Pzdr. Piotti
jeśli napisałeś że był to :Tonnson MAIDEL lub Jan Nilsson-GYLLENSTIERN, to jednak nazwiska te pojawiają się poźniej bo za panowania zygmunta III Wazy , natomiast rok 1571 przypada na rządy Zygmunta Augusta, który to zresztą powołałKomisję Morską ......We wczesnijszym okeresie od 1517 roku notuje się wzmianki o flocie kaperskiej powołanej do życia przez Zygmunta I Starego, w dokumentach królewkich kaprów nazywano : milites nostri maritimi ( nasi żołnieże morscy )Chciałbym także zaznaczyć iż Mateusz Scharping, Michał Figenow i Marcin Preuss byli kapitanami, a w 1561 otzrymali patenty kaperskie, a pierwszy z nich praefectus navium nostrarum, (dowódca naszych okrętów) co nie jest równoznaczne z tytułem admirała. We flocie Polski, były werbowane różne osoby, o różnym starzu morskim i różnych stopniach, jednak żaden z nich do roku 1571 nie nosił tytułu admiralskiego. Nie znam Waszych odpowiedzi, jeśli macie wątpliwości chętnie porozmawiam na ten temat, jeśli Piotti znalazłeś kogoś z takim tytułem, kto wcześniej niż w 1571 roku był admirałem we flocie polskiej, koniecznie daj mi znać
pozdrawiam Sac
pozdrawiam Sac
Robi się : Zenit HMV 1:250
Cytat z pytania pierwszego:
"Kto i na jakiej maszynie zaliczył swoje pierwsze zwycięstwo 24 czerwca 1941 roku nad niemieckim samolotem Ju-88A nad wodami Zatoki Kolskiej?"
Więc ja mam pytanie do pierwszego pytania:
Czy to konkurs modelarski czy wiedzy historycznej z zakresu wojen światowych? Bo coś mi się widzi że raczej to drugie. A przecież modelarstwo to nie tylko militaria.
"Kto i na jakiej maszynie zaliczył swoje pierwsze zwycięstwo 24 czerwca 1941 roku nad niemieckim samolotem Ju-88A nad wodami Zatoki Kolskiej?"
Więc ja mam pytanie do pierwszego pytania:
Czy to konkurs modelarski czy wiedzy historycznej z zakresu wojen światowych? Bo coś mi się widzi że raczej to drugie. A przecież modelarstwo to nie tylko militaria.
I druga uwaga natury technicznej.
Przebijanie się przez dziesiątki postów w wątku zabawy wakacyjnej w celu znalezienia pytania jest nieco kłopotliwe. Czy nie lepiej byłoby sworzyć oddzielny (dostępny tylko dla Vivita) wątek tylko z pytaniami i po odpowiednim czasie z prawidłowymi odpowiedziami na nie. A wątek dyskusyjny pozostawić bez zmian.
Bo skoro mogę sięwłączyć do zabawy w dowolnym momencie (jak ktoś wcześniej zauważył), to chciałbym mieć jasność jakie pytania już były, by się nie powtarzać.
Przebijanie się przez dziesiątki postów w wątku zabawy wakacyjnej w celu znalezienia pytania jest nieco kłopotliwe. Czy nie lepiej byłoby sworzyć oddzielny (dostępny tylko dla Vivita) wątek tylko z pytaniami i po odpowiednim czasie z prawidłowymi odpowiedziami na nie. A wątek dyskusyjny pozostawić bez zmian.
Bo skoro mogę sięwłączyć do zabawy w dowolnym momencie (jak ktoś wcześniej zauważył), to chciałbym mieć jasność jakie pytania już były, by się nie powtarzać.
stillman- wszelkie pytania mozesz sprwadzic w zakladce "zbawa wakacyjna" u góry...
a pytania maja byc związane z wiedzą historyczno-modelarska.... wiec pierwsze pytanie jak i pozostałe sie tego dotychczas trzymaja
a pytania maja byc związane z wiedzą historyczno-modelarska.... wiec pierwsze pytanie jak i pozostałe sie tego dotychczas trzymaja
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata.
Marie von Ebner-Eschenbach
Marie von Ebner-Eschenbach
W zeszłorocznej zabawie równiez były pytania tak modelarskie jak i historyczne. Zakładka "Zabawa wakacyjna" na górze strony jest właśnie po to - wszystkie pytania i odpowiedzi są właśnie tam ... A co do postów to mogłeś to wszystko zawrzeć w jednym , nieprawdaż ?
==============================
Quod Me Nutri Me Destruit ......
So Say We All ...
Quod Me Nutri Me Destruit ......
So Say We All ...