Galwani pisze:przemalowałem pustanki na bardziej pustakowy kolor
przykleiłem również balkony.. oczywiscie jak zwykle musiałem sobie utrudnic zycie i przykleić niepomalowane... a potem gimnastykowac sie z malowaniem ich od srodka... o ile prosciej byloby najpierw je pomalwoac od srodka...potem przykleic... a na koncu pomalowac od zewnatrz... no ale dalem sobie rade...
No cuż...człowiek niestety uczy się na błędach
Te szpary między balkonami mają takie być bo ile pamietam w vacu były poprostu 4 kawałki które trza równo skleić.
Mebelki chyba znajdziesz żywiczne nawet jeśli Ci nie szkoda kasy wydawać
I w ogole teraz ruinka według mnie dużo lepiej wygląda.
tja...przykleilem balkoniki....pogimnastykowalem sie z malowaniem.....to zaczeliscie pisac o tym coby je troche "popsuc"....jak zaczalem psuc to sie urwały...i taka to robota
jutro fotki wrzuce bo dzis juz pisze "po kryjomu" bo rodzinka obok spi i musze uciekac
wybralem tez paru wojakow... bo przeciez jakies ludize na dioramie byc musza jutro ocenicie czy sie nadadza i znalazlem kolejna wielce interesujaca opowiesc... ale to juz przy okazji malowania wojakow bedzie
pozdrawiam ide dorabiac wystajace druty do popsutych balkonow
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata. Marie von Ebner-Eschenbach
Metoda na wystające druty:
wybrać kilka drucików (splątanych albo nie, twój wybór), trochę szpachli gipsowej, nałożyć szpachlę na druciki, przykleić całość w miejsce przeznaczenia, artystycznie powyginać druciki. Zajrzyj jak robiłem rozwalony dach bunkra w dioramce z Powstania.
Pozdrawiam
Galwani pisze:tja...przykleilem balkoniki....pogimnastykowalem sie z malowaniem.....to zaczeliscie pisac o tym coby je troche "popsuc"....jak zaczalem psuc to sie urwały...i taka to robota
Ale przecież to twoja ruinka i sie nie musisz słuchać wszystkich jak Ci radzą. Dla tego dajesz na warsztacie ruinke żeby pokazać jak Ci idzie i sie dowiedzieć w między czasie czegoś przydatnego, ale przecież to ma być głównie twoja inwencja
inwencja moja ale pewne sugestje Was, oglądaczy sa jak najbardziej wskazane stwierdziłem ze lekko zdemolowane balkony moga wyglądac ciekawie, i postanowiłem je zrobic a ze juz po przyklejeniu balkonow... trudno sie mowi przykleje jeszcze raz
dojdą jeszcze kawałki betonu trzymajace sie na resztkach drutow ale nie za duzo... Gips lub szpachla moglaby byc dobrym rozwiazaniem... gdybym miał.. i gdyby te balustradki nie były tak cienkie
Pozdrawiam
Mądry ustępuje głupiemu! Smutna to prawda; toruje ona głupocie drogę do opanowania świata. Marie von Ebner-Eschenbach
zastanawiamsie czy w ogole robic pył.... cała diorama bedzie pokryta sniegiem... chce uzyskac efekt takiego swiezego sniegu... jeszcze nie ubitego..zobaczymy cyz sie uda wiec jak wszystko przysypie sniegiem...to i tak tego puły nie bedize widac ;)
moze troche na pietrach nasypie tam gdzie nie powinno byc sniegu