Rozwiewam niejasności daty które podałem za poprawne zaciągnąłem z książki "Mercedes Story", jednak skoro inne źródła podają inaczej to uznaję też taką odpowiedź. W sumie jak bym nieuznał co by było niemiłe dla forumowiczów to i tak bym miał -2 punkty. Heh
Oczywiście że samolot seryjny :-)
Malowanie specjalnie wybrałem bez znaków przynależności państwowej, bo było by za łatwo. Ostatni są same pytania, że otwiera się google i po sprawie.
Jako "podpowiedz" - samolot ten występował pod 3 oznaczeniami, wystarczy podać jedno z nich.
Quba: To mozesz ze tak powiem oficjalnie podac obecne brzmienie prawidlowej odpowiedzi ? (chodzi mi o jasne sprecyzowanie ktore watpliwosci uznajesz - czy do pierwszej, czy do drugiej czy do obu dat)
fajne pytanie
Homik - masz może rzuty z 3 stron tego czego??
ciekawa maszynka, a w sumie znalazłem tylko 2-3 zdjęcia i kilka obrazów... (oczywiście po podaniu odpowiedzi, nie żebym chciał wyciągnąć odpowiedź. Tą już podałem )
Łosiu rzutów jako takich nie mam, mam sporo zdjęć i profili barwnych. Niestety jak przychodzi ochota na zrobienie takiej rzadkiej maszynki, to człowiek pada na planach.
Jak sie nazywal pierwszy samolot z silnikiem turboodrzutowym, kto go skonstruowal, kiedy miala miejsce jego oficjalna prezentacja i kiedy zostal oblatany?