Dobry wieczór !
Domyślam się, że temat ten był wielokrotnie wałkowany na forum ale...
Posiadam model ściągnięty z netu przez "muła". Wiem, wiem zaraz napiszecie, że popieram piractwo! Niestety jest to stary model a konkretnie czołg Renault R-35 (MM 9/84) a "muł" był dla mnie jedyną formą zdobycia tego modelu. Nie mam po prostu zaufania do aukcji internetowych itp.!
Chciałbym Was zapytać:
- Na jakim papierze najlepiej drukować taki model? Czy blok techniczny firmy Herlitz kupiony w Hypernowej za 1.75 zł wystarczy? Czy może lepiej zainwestować w jakiś lepszy arkusz papieru?
- Czy jest jakiś program, którym można poprawić kolory modelu? Biorąc pod uwagę czasy w jakich został wydany ten numer MM (czyli czasy kryzysu) oraz "ząb czasu", jego kolory nie są najlepsze. Czy taki program można ściągnąć z netu?
- Posiadam drukarkę HP deskjet 450. Czy taki sprzęt nadaje się do takich "operacji"
Bardzo dziękuję za wszelkie wskazówki!
Serdecznie pozdrawiam wszystkich forumowiczów!
Na czym i jak drukować modele ?
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
-
- x 1
W zasadzie każdy papier i każda drukarka da lepsze efekty niż to co można zobaczyc w oryginale. Do poprawienia kolorów wystarczy nawet windowsowski paint, ale wygodniej będzie np w Gimpie.
jedyne na co trzeba zwrócić szczególną uwage to kierunek włukien w papierze, chodzi o to żeby sie nie rozwarstił papier przy zwijaniu np elementów kół.
Pozdrawiam
jedyne na co trzeba zwrócić szczególną uwage to kierunek włukien w papierze, chodzi o to żeby sie nie rozwarstił papier przy zwijaniu np elementów kół.
Pozdrawiam
-
- x 1