Jeszcze na początku lat 30-tych ubiegłego wieku niemieckie torpedowce były uzbrojone w wyrzutnie torped kalibru 500 mm. Coś kiepskie te Twoje źródłaF-22 pisze: a kaliber 500mm to nie istnieje wg moim zrodel
II wakacyjna zabawa Forumowiczów !!!
Moderatorzy: Tomasz D., laszlik, kartonwork
Ale w pytaniu wyraźnie było, że dotyczy 2WW. A to chyba znaczy Druga Wojna Światowa... chyba, że niemesser pisze: Jeszcze na początku lat 30-tych ubiegłego wieku niemieckie torpedowce były uzbrojone w wyrzutnie torped kalibru 500 mm. Coś kiepskie te Twoje źródła
Na warsztacie:
7TP - Mirage Hobby - 1:35
Panzer IV F2 - Italeri - 1:35
Wznowiony Panzer IV D - GPM - 1:16
Zgadza się, tylko że nie znalazłem informacji na temat niemieckich torped kalibru 500 z okresu II WŚ,jedynie o latach wcześniejszych. Ale przecież nie było innej broni ( przynajmniej ja się z taką nie spotkałem ) o kalibrze 533 mm, więc to musiały być torpedy.Jeziorek pisze:Ale w pytaniu wyraźnie było, że dotyczy 2WW. A to chyba znaczy Druga Wojna Światowa... chyba, że nie
Piotr73 wyluzuj.
Jak zmienisz podejście do tej zabawy (swoją drogą Vivit chyba przewidział coś takiego i nie nazwał tego konkursem tylko zabawą), to dostrzeżesz w tym naprawdę niezłą zabawę.
Dla jednych pewne sprawy wydają się oczywiste (bo czytali o tym np. wczoraj), a dla innych nie, bo coś tam wiedzą, ale nie są pewni.
Więcej uśmiechu Panowie (i Panie ?)
Ciekawe co będzie z moim następnym pytaniem, hahaha
Jak zmienisz podejście do tej zabawy (swoją drogą Vivit chyba przewidział coś takiego i nie nazwał tego konkursem tylko zabawą), to dostrzeżesz w tym naprawdę niezłą zabawę.
Dla jednych pewne sprawy wydają się oczywiste (bo czytali o tym np. wczoraj), a dla innych nie, bo coś tam wiedzą, ale nie są pewni.
Więcej uśmiechu Panowie (i Panie ?)
Ciekawe co będzie z moim następnym pytaniem, hahaha
Na warsztacie:
ja tylko zmieniam nastawienie do tej zabawy....
wale odpowiedz na kaze pytanie... wisi mi to...
co z tego ze domyslalem sie ze chodzi o torpedy jezeli torpedy wszelakiego kalibru i wszelakiej masci stosowaly wszystkie wojska...
np. gdzies wyczytalem ze jakis tam okret polski mial niemieckie torpedy 533mm...
i potem w trosce o punkty nie odpowiadam....
nie moznaby jakos tak pytan zadawac aby byly jednoznaczne odpowiedzi? chyba wysle pytanie: jaki najczesciej kaliber mialy dziala pancernikow panstw: Anglii, USA i Japoni...
ale to tylko takie moje gadanie
wale odpowiedz na kaze pytanie... wisi mi to...
co z tego ze domyslalem sie ze chodzi o torpedy jezeli torpedy wszelakiego kalibru i wszelakiej masci stosowaly wszystkie wojska...
np. gdzies wyczytalem ze jakis tam okret polski mial niemieckie torpedy 533mm...
i potem w trosce o punkty nie odpowiadam....
nie moznaby jakos tak pytan zadawac aby byly jednoznaczne odpowiedzi? chyba wysle pytanie: jaki najczesciej kaliber mialy dziala pancernikow panstw: Anglii, USA i Japoni...
ale to tylko takie moje gadanie
na warsztacie: F-14 MM
w kolejce: rozbabrany 1,5 letni Yamato AH, Takao AH, Piorun MM, A6M2 Zero AH
w kolejce: rozbabrany 1,5 letni Yamato AH, Takao AH, Piorun MM, A6M2 Zero AH
no czas no kolejne pytanie ...nr 40.
Prosze podać datę podniesienia polskiej bandery wojennej na pierwszym okręcie PMW oraz jego nazwę, a trakże jaką nosił nazwę po wycofaniu ze służby i zakupienia przez prywatnego armatora.
odpowiedzi nadyłamy wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl
Prosze podać datę podniesienia polskiej bandery wojennej na pierwszym okręcie PMW oraz jego nazwę, a trakże jaką nosił nazwę po wycofaniu ze służby i zakupienia przez prywatnego armatora.
odpowiedzi nadyłamy wyłącznie na adres zabawa@kartonwork.pl