M 113 A1 + eduard - skala 1/72 ITALERI [koniec]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
W pędzelku 00 skróciłem włosie o połowę oraz wyciąłem jego większość część pozostawiając kilka włosków. Następnie takim pędzelkiem malowałem w miejscach ,gdzie chciałem uzyskać efekt, usuwając przed tym nadmiar farby z włosia na ręczniku papierowym, żeby wyeliminować możliwość powstania plamy .Honzo pisze:a moglbys cos blizej napisac jak wykonales te obicia?
pozdrawiam
Korzystając z rad jakie Robert Karwan zamieścił w jednej ze swoich relacji spróbowałem przygotować podstawkę na dioramę. Diorama będzie przedstawiać M113 plus 5 marinesów z czego trzech będzie wybiegać z transportera w kierunku pozostałych dwóch ,gdzie jeden będzie prowadził rannego na ramieniu. Ci dwaj będą znajdować się w wysokiej trawie , sięgającej im do pasa. Na dioramie znajdzie się jeszcze coś w rodzaju ogrodzenia (dość prowizorycznego - drut na drzewnych kołkach) oraz trochę trawy i kępek.
Przedstawiam na razie zdjęcie samej ziemi wietnamskiej. Liczę na opinie i sugestie. Sam nie jestem przekonany do końca jeśli chodzi o kolor podłoża.
Przedstawiam na razie zdjęcie samej ziemi wietnamskiej. Liczę na opinie i sugestie. Sam nie jestem przekonany do końca jeśli chodzi o kolor podłoża.
pozdrawiam
Jako ,że wziąłem się za wszystko po kawałku to tym razem kilka zdjęć pierwszego Marinesa. W ogóle pierwszy raz malowałem figurkę. Nie wiem jak to jest w innych skalach ,ale mam głęboką nadzieję ,że zdecydowanie łatwiej jest uzyskać efekt przyjemniejszy dla oka. W skali 1/72 nie jestem i pewnie nie będę w stanie pomalować idealnie figurki . Mimo to oddaje się w Wasze recę z tym co zrobiłem. Zostało jeszcze 4 sztuki .
pozdrawiam