Sd.Kfz 182 konigstiger porsche turret [relacja]
Moderatorzy: kartonwork, Tempest, Edmund_Nita
Witam!
Dawno mnie nie było miałem remont w domu i wujek musiał pociąć kable od Internetu. Lecz przez ten czas coś tam w tygrysie zwojowałem, i z 500 batalionu treningowego przerobił się na Annelise z Węgier. Niektóre rzeczy muszę podmalować ale generalnie to będzie tak wyglądało. Chyba, że cos tam jeszcze wypatrzycie.
Zdjęcia
Pozdrawiam serdecznie i proszę o jakieś odpowiedzi
Damian
Dawno mnie nie było miałem remont w domu i wujek musiał pociąć kable od Internetu. Lecz przez ten czas coś tam w tygrysie zwojowałem, i z 500 batalionu treningowego przerobił się na Annelise z Węgier. Niektóre rzeczy muszę podmalować ale generalnie to będzie tak wyglądało. Chyba, że cos tam jeszcze wypatrzycie.
Zdjęcia
Pozdrawiam serdecznie i proszę o jakieś odpowiedzi
Damian
Cześć!
Nooooo wreszcie dojechaliśmy do końca ale było fajnie.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Na tym modelu się dużo nauczyłem: odpryski, zacieki i inne takie bajery. Zimmerit mi się już zaczynał śnić po nocach Następny też chyba będzie tygrysek, tyle że jedyneczka.
Pozdrawiam ślicznie wszystkich
Damian
Nooooo wreszcie dojechaliśmy do końca ale było fajnie.
Dziękuję wszystkim za pomoc. Na tym modelu się dużo nauczyłem: odpryski, zacieki i inne takie bajery. Zimmerit mi się już zaczynał śnić po nocach Następny też chyba będzie tygrysek, tyle że jedyneczka.
Pozdrawiam ślicznie wszystkich
Damian
- MarcinKowalski
Cześć!
Jeżeli wam chodzi o to co zaznaczyłem na czerwono
To, to nie jest rdza to minia, antyrdza, ona miała taki czerwonawy odcień. Szkopy smarowali minią pancerz i nakładali na to mase Zimmerit(te takie schodki) Ja robiłem ubytki w Zimmerit'cie i wypadało zrobić też minie która pod nim się znajdowała. A w szparach w których są spawy to robiłem rdze z brudem
Mam nadzieje,że troche wyjaśniłem wygląd mojego modelu :P
Pozdrawiam serdecznie
Damian
Jeżeli wam chodzi o to co zaznaczyłem na czerwono
To, to nie jest rdza to minia, antyrdza, ona miała taki czerwonawy odcień. Szkopy smarowali minią pancerz i nakładali na to mase Zimmerit(te takie schodki) Ja robiłem ubytki w Zimmerit'cie i wypadało zrobić też minie która pod nim się znajdowała. A w szparach w których są spawy to robiłem rdze z brudem
Mam nadzieje,że troche wyjaśniłem wygląd mojego modelu :P
Pozdrawiam serdecznie
Damian
Z tego co ja się orientuję to na minię był jeszcze nakładany kolor bazowy przed położeniem zimmeritu. Na początku wojny panzergrau a potem ochra. I dlatego wydaje mi się że tego koloru jest na Twoim modelu za dużo. Poza tym Niemcy jako naród cechują sie dokładnością, i w takim stanie by czołgu na pewno nie zostawili. Chyba że masz jakieś zdjęcie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam